bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Slav
 J. Johnson
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
När två världar kollid..
 B. Lindholm
Vägen ut
 H. Martinson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHEMLIGHETER

 
Författare: Kurt Selling
Genre: Biografi
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning, äventyr, en sann historia
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185499
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Humor:  4
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kurt Selling hade nästan allt.
Han var framgångsrik kändisagent och jobbade med stjärnor som Mikael Persbrandt, Peter Forsberg, Therese Alshammar och Martin Stenmarck.
Men en dag rasade hans värld ihop. "Kändisagenten fast i tullen med kokain i magen", skrek löpsedlarna i hela Sverige. Han dömdes till 26 månaders fängelse.

Innanför murarna på Norrtäljeanstalten har Kurt Selling gjort upp med sitt förflutna och alla de hemligheter han burit på så länge. Hemligheter, som han skrivit tillsammans med journalisten Fredrik Nejman, vänder ut och in på den kändisvärld som Kurt Selling en gång var en del av.

I Hemligheter avslöjar han bland annat:
* Hur en av Sveriges mest kända advokater, enligt Kurt, blåst honom på mångmiljonbelopp.
* Hur kokainet höll på att ta hans liv.
* Mediers galna klappjakt på Mikael Persbrandt och hur de tillsammans hämnades mot media.
* Kändisarnas vilda liv med gruppsex och droger.
* Livet på ett av landets hårdaste fängelser - Norrtälje.


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av HEMLIGHETER :


Fransson 2007-05-15 13:20
En bok som gav mig ett slag i solaplexus med en otrolig resa genom ett oerhört intressant liv. Otroligt utlämnade med en bild av kokainet som jag aldrig tidigare har läst eller hört.

Alla borde läsa Hemligheter!
Betyg 5

Gunnar 2007-06-15 13:42
Man riktigt ser hur somliga fryser fast i stolen under läsningen av Kurt Sellings bok "Hemligheter". Nu ska det fram, nu ska det ut, liken tumlar ut ur garderoberna. Visserligen är flera av de beskrivna anonyma, men ack så många idrottsstjärnor, filmstjärnor och gamla kollegor som kommer att få både huvudvärk och huvudbry:
Vad fan har han? Säg inte att han skriver om...
Före detta kändis-agenten Kurt Selling skulle kunna återanvända en annan agents väl kända epitet - med rätt att döda. Här finns depraverade efterfester med orgier där manliga stjärnor och unga tjejer ingår solkiga föreningar, här förevisas en pinsamt exploaterad fåfänga hos många av de beskrivna, unga outvecklade män besatta av pengar och framgång, äldre svekfulla och giriga finansmän och advokater som dansar vidare kring flagnande guldkalvar och inte lyckas med annat, unga tjejer villiga till det mesta för en stunds uppmärksamhet i strålkastarskenet. Det är förfärande underhållande! Pasolini hade kanske velat använda Kurt Sellings berättelser som underlag för en ny beskrivning av det mänskliga förfallet i denna explosiva konsumistiska era, denna hedonistiska besatthet. Om han nu hade levat. Man ser också Kurt Selling för sig under läsningen som en sorts Orfeus, som beger sig till underjorden. Han hittar ingen Eurydike, men väl sig själv, och han vänder sig inte om under färden upp mot ljuset igen. Och han är mest skoninglös mot sig själv när det gäller "outandet" av icke särskilt berömvärda handlingar. Han berättar om sin abstinens, om svikande potens och av knarket elefantiasis-förstorade nojjor, och om hur han kört ut sin egen dotter ur lägenheten för att få ta drogerna i fred. Det är inte vackert. Men man känner ändå för den här envisa laxöringen som simmar uppströms i syndafloden.

AV
SalongK.se
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till HEMLIGHETER


  Köp boken som film på cdon: