bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Frukost på Tiffany's
Frukost på Tiffanys
In Cold Blood
Liknande böcker:
The Emperor of All Things
 P. Witcover
Blodsband
 I. Hedström
Landskapet avslöjar ingen
 I. Hildestedt
The Drop
 D. Lehane
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Sprickor i jorden
 M. Lindstein
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Den enda utvägen
 A. Bengtsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMed kallt blod

 
Författare: Truman Capote
Genre: Dokumentär spänningsroman
Ämnesord: mord, spänning, verklighetsbaserad
ISBN: 9100112496
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den 15 november 1959 mördas den förmögne farmaren Herb Clutter, hans hustru, hans sjuttonåriga dotter och femtonåriga son på Clutters gård i Västra Kansas. När man hittar dem är de omsorgfullt bundna och har skjutits i huvudet från nära håll. Herb Clutter var en man utan fiender, och känd för att aldrig ha kontanter, varken på sig eller hemma. Motivet till mordet är oförklarligt. Den 30 december arresteras i Las Vegas de nyligen frigivna straffångarna Dick Hickock och Perry Smith för mordet på familjen Clutter. Drygt fem år senare, den 14 april 1965, hängs de i Kansas statsfängelse. Dessa data markerar de yttre riktpunkterna i ett massmord som framstår som lika oundvikligt som meningslöst. Med kallt blod växer från en skildring av individuella öden till en bild av skoningslösa sociala mekanismer i det amerikanska samhället, likväl igår som idag.

Medelbetyg: 3,83 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Med kallt blod :


mrsdata 2007-05-04 14:23
Det här tycker jag är en genuint bra bok. Underbart skriven och full med detaljer, man känner sig nästan som ett ögonvittne. Boken hade mig fast redan efter några sidor med väldigt målande bilder av det landskap historien utspelar sig i. Det känns nästan som att titta på film, vilket kan vara lite otäckt ibland. Att författaren själv förekommer i texten märks knappast, men det var ju så att Truman Capote gjorde en oerhörd mängd research för att skriva denna bok, från det mordet begicks tills det avrättningen skedde. Så brände han ut sig också och detta blev hans sista verk. En dokumentär spänningsroman som inte lämnar någon oberörd.
Betyg 5

helix 2009-05-20 14:18
Capote ville skapa en ny gangre: den dokumentära romanen ("non-fiction novel"). Och man får säga att han lyckades fint med "Med kallt blod", en historia om ett massmord.
Vi får oss till livs djuplodande porträtt av inte bara mördarna och offren, utan i princip alla figurer i handlingen beskrivs grundligt. Detta är för det mesta mycket bra gjort, men jag måste tillstå att då och då blir det lite långrandigt.
Så blir också de alltför ingående miljöskildringarna och utseendebeskrivningarna. Dessa är bara rent bjäfs som man ändå glömmer genast.

Författaren själv hävdade att varje ord i romanen var sant, men senare efterforskare har bestridigt detta... Capote skall visst ha skarvat lite och lagt till en del. Känns debatten igen?
Betyg 4

tekoppen 2010-03-13 16:25
Lite väl långrandig....men rätt spännande....
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Med kallt blod


  Köp boken som film på cdon: