bokrecensioner boktips

Elisabet- vägen till tronen

Författare: David Starkey
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, hälsa, religion, historia, kärlek, framtid
ISBN: 9137120840


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hon var ett utsatt barn och ensam kvinna i männens värld. Hon blev Englands genom tiderna främsta regent.
Elisabet föddes 1533 mitt i en konflikt av politisk-religiös art. Henrik VIII skilde sig från sin första hustru för att gifta sig med Anne Boleyn- Elisabets mor. Detta ledde till en brytning med katolska kyrkan och banade väg för protestantismen i England.
Henrik VIII lät avrätta Anne Boleyn när Elisabet var tre år. Hon förlorade arvsrätten och fick växa upp med den fanatiskt katolska äldre halvsystern Maria.
När Maria fick makten fängslades Elisabet och sattes i Towern, där hon tack vare sin taktiska skicklighet och intelligens överlevde. Och blev drottning.
David Starkeys strålande biografi över Elisabet och hennes väg till tronen är en stark skildring av hur hennes personlighet och värderingar formades av en svår uppväxt och hur hon utvecklades till en skicklig aktör i det politiska intrigspelet. Han berättar också om hennes utbildning, hennes religiösa tankegångar och hennes erfarenheter som kvinna. En historisk biografi av högsta klass.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Elisabet- vägen till tronen :
2007-04-09 17:36
Skulle skriva ett fördjupningsarbete i skolan på historian. Jag valde att skriva om Marie-Antoinette och jämföra henne med Elisabet I av England. En väldigt bra biografi om Elisabet skriven av David Starkey. Jag vet inte om man kan sätta ett betyg på en biografi, men jag gör det i alla fall.
Betyg 4
Liknande böcker:
Självporträtt
 J. Sartre
Första världskriget
 D. Harrison
Knutbyflickan
 L. Kuling
Henry Kissinger inför..
 C. Hitchens
Henrik VIII
 D. Harrison
Karl XII
 V.
Jag är fotboll
 Z. Ibrahimovic
Fruktan : Donald Trump..
 B. Woodward