bokrecensioner boktips

Jessika Jungs saknad

Författare: Elisabeth Gilek
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9146214577


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En väktare blir knivskuren i Solna centrum, när polisen hittar honom är han redan död. Samtidigt på ett galleri står en kvinna och väntar otåligt på sin pojkvän. Varför dyker han inte upp? Han hade ju lovat.
Jessika och Johan har bara varit tillsammans i några månader. En konstvetare och en väktare- ett omaka par tycker många av deras vänner. Men själva vet de att de har funnit varandra för livet. När Jessika nås av beskedet att Johan är död rasar hennes värld samman.
För att inte brytas ner helt av sorgen börjar Jessika göra egna efterforskningar kring mordet parallellt med polisarbetet. Spåren leder henne till tungt kriminella och farliga kretsar i Stockholms undre värld. Vem var egentligen Johan? Var han i själva verket någon helt annan än den man hon förälskade sig i?

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jessika Jungs saknad :
2007-03-19 09:46
Helt OK deckare med "lagom" spänningsfaktor men ingen "wow-känsla" direkt. Det gick att ta sig igenom den och den var hyfsat spännande här och där men ingenting som kommer att sätta några djupare spår. Har läst både bättre pch sämre böcker!
Betyg 3
Liknande böcker:
Poirots jul
 A. Christie
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Skuggjägaren
 C. Grebe
Darktown
 T. Mullen
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Samma Författare: