bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnor om natten

 
Författare: Tove Nilsen
Genre: Deckare
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är en varm sommarnatt i Oslo när en kvinna hoppar in i en taxi för att snabbt komma hem. Hon är en etablerad författare i fyrtioårsåldern man och barn har påbörjat semestern några dagar före henne och nu är hon på väg hem till en tom villa. Men då taxin hon sitter i plötsligt passerar hennes avfart i hög hastighet på motorvägen förstår hon att chauffören har helt andra planer än att köra henne hem.
Mannen kör henne till en stuga i skogen där en förnedrande katt- och råttalek tar vid. Vad vill han och varför har han tagit just henne? Kvinnor om natten är en gastkramande thriller om rädsla, mod och självinsikt.Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnor om natten :


Rosa 2004-07-10 13:02
Jag fick direkt ett motstånd till boken när jag började bläddra i den. Den består nämligen av ett enda långt kapitel utan några som helst stycken och i princip ingen dialog. Mest löpande text. Nu visade det sig att det inte gjorde så mycket. Den var trots detta väldigt lättläst och dessutom är den rätt så tunn.

Ibland är det lustigt vad som fastnar i ens minne. Det kan vara en enda mening som träffar så rätt och naglar sig fast i ens medvetande eftersom den på något sätt stämmer in på en själv och sätter ord på ens egna tankar. Ord som man kanske inte har kunnat formulera själv utan bara känt. Andra människor kan läsa samma mening och inte reagera överhuvudtaget. Det som jag har ett bestående minne av med den här boken är just titeln. Kvinnor om natten. Först en bra bit in i boken så får man en förklaring till den titeln och den förklaringen tyckte jag var så bra och det är den som jag kommer att minnas mest av den här boken. Ni får själva läsa boken om ni vill veta förklaringen. *ler*

När jag hade läst klart boken så hade jag en fråga. Och sen då? Jag skulle vilja ha en fortsättning.

Jag väljer en svag 4:a i betyg.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnor om natten


  Köp boken som film på cdon: