bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
Rika flickor
 S. Scheuermann
Kolla, fröken....!
 M. Westblad
Den lilla bokhandeln r..
 J. Colgan
Doften av en man
 A. Pleijel
Det lilla bageriet på..
 J. Colgan
Förödmjukade och förne..
 F. Dostojevskij
Berättelse om ett äkte..
 G. Gulliksen
Den stora Utställningen
 M. Hermansson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVärsta mammans handbok

 
Författare: Kate Long
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9172637390
 
Spänning:  3
Romantik:  4
Humor:  7
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ett år i tre generationer kvinnors liv...

Detta är berättelsen om 17-åriga Charlotte, hennes mamma Karen och mormor Nan. Ingen av dem kan riktigt fatta hur det blev som det blev. Varför måste allt vara så svårt? Varför måste löjliga små misstag få så katastrofala följder? När är man för gammal för att spy i en rabatt efter för mycket vodka? När är man för ung för att bli mamma?

Året är 1997 och Charlotte blir med barn. Dessutom får hon bra betyg, försöker blidka sin rasande mamma, lyckas ibland hindra sin mormor från att stoppa annat än bröd - som uppsatser och räkningar - i brödrosten, och träffar en trevlig pojke (mycket trevligare än den som gjort henne med barn).

Karen, hennes mamma, tror inte att det är sant. Charlotte skulle ju läsa på universitetet och göra allt det där som Karen aldrig fick göra för att hon var - gravid. Med Charlotte. Hon upptäcker också en familjehemlighet, tar hand om sin mamma Nan, vars tilltagande senilitet driver henne till vansinne, och försöker intala sig själv att det finns värre saker i livet än att bli mormor vid trettiotre. Om hon bara kunde komma på vad det skulle vara.

Nan själv tänker att alltihop nog ska gå bra, hon kan inte bli lika upprörd som sin arga dotter. Det finns annat som tynger henne, som det som hände hennes lillebror, han som drunknade i kanalen när hon var liten. Eller att inte veta var man befinner sig, det har på något sätt blivit mycket svårare än vad det borde vara.

Värsta mammans handbok är en hejdlöst rolig, klok och klarsynt berättelse om moderskap i alla dess former!

Medelbetyg: 3 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Värsta mammans handbok :


restless 2007-02-15 15:26
Här får man följa tre generationer och får förståelse för både barn och föräldrar. Den är både tragisk och riktigt rolig.
Betyg 4

Navigo 2008-10-16 13:13
Lättläst underhållning
Betyg 3

Junibarn 2008-11-09 10:55
Boken är skriven ur tre synvinklar (Ni kan aldrig gissa vilka...), och det blir smått rörigt i början eftersom det inte står i början av varje stycke vem det är. Men efter ett par cirka 70 sidor vänjer man sig. Jag läste först med "olika röster" för varje människa men slutade när jag kom på att jag hade läst mormoderns stycke med tonårsrösten.
Berättelsen saknade handling, förutom Charlottes graviditet var det ingen röd tråd. Det var ingen sådan bok som man inte kan lägga ifrån sig, men den var ändå inte dålig.

Äsch, för att säga som det är:
Det är en sån bok som du inte ångrar att du läst men som bara fastnar i någon vecka efteråt på sin höjd.
Betyg 2

bonadea 2009-04-26 19:26
Värsta mammans handbok var inte riktigt vad jag hade väntat mig, trodde att boken skulle vare rolig men istället var det helt seriösa historier ur tre kvinnors liv, tre mödrars liv. Det var en bra bok men den var lite rörigt skriven, det var svårt att veta vem av de tre kvinnors historia man läste, men förutom det så var det en helt ok bok.
Betyg 3

verran 2014-05-14 10:41
En roman om tre generationer som stundvis var lite smårolig men betydligt seriösare än jag väntat mig. Trodde mer den skulle vara en "rolig" story, men man fick följa dessa tre kvinnor i med- och motgångar. Håller med de övriga om att det var lite rörigt att komma in i vem det var som tänkte eftersom varje stycke var en ny person och det aldrig stod, men man vande sig.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Värsta mammans handbokKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: