bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
The Perks of Being a W..
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerWall flower - konsten att titta på

 
Författare: Stephen Chbosky
Genre: Ungdom
Ämnesord: ungdom
ISBN: 9197334723
 
Spänning:  3
Romantik:  6
Humor:  3
Lärorik:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Debutsuccén av Stephen Chbosky gavs i USA ut av musikkanalen MTVs förlag. På ett år har den kommit ut i åtta tryckningar, över 100.000 exemplar har sålts, och den har snabbt blivit en framgång även på tyska.

Wallflower - Konsten att titta på står för en ny litterär trend, född ur den snabba digitala värld vi lever i, kraftigt påverkad av TV, filmer och musikvideor. Den skildrar känsliga situationer och svåra ämnen rakt på sak, självutlämnande och med djup humanitet. I boken får du möta 15-årige Charlie under hans första år i high school. Hans tankar, känslor, problem och upplevelser berättas på ett intimt, rörande, unikt och stundtals hysteriskt roligt sätt - bara för att i nästa stund bli hjärtskärande sorgligt. Som läsare kommer du nära Charlie och hans kompisar och blir garanterat inte oberörd. Wallflower - Konsten att titta på är en av de bästa realistiska skildringarna av tonåringars verklighet i dag med en underbar dialog.

Hela boken består av ett femtiotal brev, som Charlie skriver till en okänd mottagare, vars namn, ålder eller vi aldrig får veta. Det enda vi känner till är världen han lever i, där Charlie är fast i att försöka leva sitt liv samtidigt som han vill rymma ifrån det.

Stephen Chbosky driver Helen Fieldings berättarteknik i dagboksform ännu ett steg längre. Vi lär känna Charlie genom breven, som är intimare än en dagbok. Vi får följa med på en unik resa, som bjuder på skratt, gråt och eftertanke och som obönhörligt kastar oss tillbaka till vår egen uppväxt, om vi har den på avstånd. Oavsett om vi är mitt i hans situation eller gamla nog att ha barn i hans ålder, kommer vi att känna igen oss.


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Wall flower - konsten att titta på :


Meimei 2004-02-22 19:50
En bok om en tonårspojkes liv. Boken utgår från brev som han skriver till, en helt okänd mottagare. Där han berättar vad han känner, tycker och upplever som tonåring. Boken var väl rätt så bra. Inte så mycket intressanta saker som hände men en realistisk bok var det...
Betyg 3

ciimen 2005-03-24 10:24
En helt underbar bok,om en pojke,eller snarare en ung man, som skriver brev till en helt okänd adressat.I breven berättar han om allt han upplever i sin vardag, och känslorna som skildras är helt underbart sådana man kan känna igen sig i. Man känner igen sig i hans förtvivlan, och jag grät en hel del boken igenom. Lägg även märke till den helt underbara dikten på sidorna 58-59 tror jag att det var.

Det var länge sedan jag läste boken,men det är fortfarande en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv.
Betyg 5

MissMuggle 2012-08-07 19:26
Jag hade inga särskilda förväntningar då jag påbörjade denna bok, men jag blev verkligen positivt överraskad.
Boken handlar om 15-årige Charlie, som under sitt första år på High School skriver brev till en okänd mottagare. Charlie är en såkallad "Wallflower", en person som tittar på och observerar men aldrig själv deltar. Charlie är väldigt speciell, intelligent och naiv och passar inte in, men lyckas ändå få vänner i form av de äldre eleverna Sam och Patrik.

Den här boken är speciell, konstig, fin och helt enkelt underbar. Jag både grät och skrattade. Kände mig både lycklig och fruktansvärt ledsen då jag följde Charlies öde. Boken behandlar många viktiga ämnen såsom drogmissbruk, sex, självmord och homosexualitet och detta på ett väldigt fint och insiktsfullt sätt.

Den här boken är fantastisk, läs den!
Betyg 5

trebor 2013-11-25 18:51
Tonen i boken påminner om räddaren i nöden. Svag tvåa
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Wall flower - konsten att titta på


  Köp boken som film på cdon: