bokrecensioner boktips

Wall flower - konsten att titta på

Författare: Stephen Chbosky
Genre: Ungdom
Ämnesord: ungdom
ISBN: 9197334723


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Debutsuccén av Stephen Chbosky gavs i USA ut av musikkanalen MTVs förlag. På ett år har den kommit ut i åtta tryckningar, över 100.000 exemplar har sålts, och den har snabbt blivit en framgång även på tyska.

Wallflower - Konsten att titta på står för en ny litterär trend, född ur den snabba digitala värld vi lever i, kraftigt påverkad av TV, filmer och musikvideor. Den skildrar känsliga situationer och svåra ämnen rakt på sak, självutlämnande och med djup humanitet. I boken får du möta 15-årige Charlie under hans första år i high school. Hans tankar, känslor, problem och upplevelser berättas på ett intimt, rörande, unikt och stundtals hysteriskt roligt sätt - bara för att i nästa stund bli hjärtskärande sorgligt. Som läsare kommer du nära Charlie och hans kompisar och blir garanterat inte oberörd. Wallflower - Konsten att titta på är en av de bästa realistiska skildringarna av tonåringars verklighet i dag med en underbar dialog.

Hela boken består av ett femtiotal brev, som Charlie skriver till en okänd mottagare, vars namn, ålder eller vi aldrig får veta. Det enda vi känner till är världen han lever i, där Charlie är fast i att försöka leva sitt liv samtidigt som han vill rymma ifrån det.

Stephen Chbosky driver Helen Fieldings berättarteknik i dagboksform ännu ett steg längre. Vi lär känna Charlie genom breven, som är intimare än en dagbok. Vi får följa med på en unik resa, som bjuder på skratt, gråt och eftertanke och som obönhörligt kastar oss tillbaka till vår egen uppväxt, om vi har den på avstånd. Oavsett om vi är mitt i hans situation eller gamla nog att ha barn i hans ålder, kommer vi att känna igen oss.

Medelbetyg: 4,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Wall flower - konsten att titta på :
2004-02-22 19:50
En bok om en tonårspojkes liv. Boken utgår från brev som han skriver till, en helt okänd mottagare. Där han berättar vad han känner, tycker och upplever som tonåring. Boken var väl rätt så bra. Inte så mycket intressanta saker som hände men en realistisk bok var det...
Betyg 3
2005-03-24 10:24
En helt underbar bok,om en pojke,eller snarare en ung man, som skriver brev till en helt okänd adressat.I breven berättar han om allt han upplever i sin vardag, och känslorna som skildras är helt underbart sådana man kan känna igen sig i. Man känner igen sig i hans förtvivlan, och jag grät en hel del boken igenom. Lägg även märke till den helt underbara dikten på sidorna 58-59 tror jag att det var.

Det var länge sedan jag läste boken,men det är fortfarande en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv.
Betyg 5
2012-08-07 19:26
Jag hade inga särskilda förväntningar då jag påbörjade denna bok, men jag blev verkligen positivt överraskad.
Boken handlar om 15-årige Charlie, som under sitt första år på High School skriver brev till en okänd mottagare. Charlie är en såkallad "Wallflower", en person som tittar på och observerar men aldrig själv deltar. Charlie är väldigt speciell, intelligent och naiv och passar inte in, men lyckas ändå få vänner i form av de äldre eleverna Sam och Patrik.

Den här boken är speciell, konstig, fin och helt enkelt underbar. Jag både grät och skrattade. Kände mig både lycklig och fruktansvärt ledsen då jag följde Charlies öde. Boken behandlar många viktiga ämnen såsom drogmissbruk, sex, självmord och homosexualitet och detta på ett väldigt fint och insiktsfullt sätt.

Den här boken är fantastisk, läs den!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Wall flower - konsten att titta på
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Samma Författare: