bokrecensioner boktips

Reginas sång

Författare: David & Leigh Edddings
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9132329288


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Regina och Renata Greenleaf är enäggstvillingar och så identiskt lika att inte ens deras mamma kan skilja dem åt. De tänker och reagerar på samma sätt och har utvecklat ett hemligt språk som ingen annan än de förstår. Banden mellan dem är oupplösliga.
Så händer det oerhörda: En av tvillingarna blir brutalt mördad. Den överlevande flickan hamnar på sjukhus, så chockad av förlusten av sin syster att hon sluter sig helt inom sig själv, vägrar att tala och drabbas av total minnesförlust.
Den som till slut lyckas få henne att öppna sig är Mark, en vän till familjen som blivit som en storebror för tvillingarna. Men vem är den slutna, förtvivlade flickan - Renata eller Regina? Man tror att det är Renata, men inte ens Mark är säker ...
Med Marks stöd tar hon sig sakta tillbaka till livet igen, men hon är långt ifrån återställd. Hennes mardrömmar och humörskiftningar blir allt våldsammare och när ytterligare en rad fasansfulla mord fångar hela staden i skräck blir Marks onda aningar allt starkare. Kan det vara så att hon har med morden att göra?

Medelbetyg: 3,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Reginas sång :
2004-02-17 09:42
Författaren brukar skriva fantasy men har här byt genre.
Boken är ganska bra, den har liknelser i berättandet från hans fantasyböcker där personerna tillhör en grupp olika personligheter som hjälper varandra så är det i den här boken också. Kan bli lite rörig ibland men klart godkänd.
Betyg 3
2006-03-01 20:31
Första halvan inte så bra, spännande på slutet
Betyg 3
2007-03-29 10:36
Långrandig tyvärr.
Betyg 3
2007-11-05 19:57
jag tycker den här boken är bra, jämfört med de andra böckerna de har skrivit tillsammans. De andra är mest fantasy och handlar då om nästan samma sak.. Som sagt ovan är boken lite tråkig i början och blir lite mera spännande i slutet.
Betyg 4
2008-04-09 02:14
Slukade denna bok. Ett litet avstamp från Eddings tidigare böcker och en klar förbättring vad gäller samarbetet mellan makarna. Jag gillar tvillinghistorien, men mordgåtan är aningen för lättlöst. Det var ändå spännande hela tiden.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Reginas sång
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Hon som måste dö
 D. Lagercrantz
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter