bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Vägen ut
 H. Martinson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
D'Annunzio. Dekadent d..
 G. Hägg
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Ett svenskt geni : Ber..
 D. Lagercrantz
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
En bluffpilots bekänne..
 T. Salme & Lövgren
Ränderna går aldrig ur...
 A. Roslund
Sista rånet
 A. Adali

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDjungelbarn

 
Författare: Sabine Kuegler
Genre: Biografi
Ämnesord: natur, spänning, vetenskap, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170022844
 
Spänning:  6
Humor:  4
Lärorik:  7
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sabine Kueglers historia börjar då hon som femårig dotter till en tysk språkforskare och missionär kommer till en stam i Västpapua som ännu idag lever som på stenåldern. Mitt i urskogen bygger hennes föräldrar ett hus för sig och sina tre barn. Det kan endast nås från luften eller vattnet.

För den lilla blonda flickan handlar mötet med djungeln om kärlek vid första ögonkastet. Hon lär sig jaga, klättra och simma i floder där det vimlar av krokodiler. Hon vet hur man jagar giftspindlar med pilbåge och hur man gör upp eld utan hjälp av tändstickor. Istället för pommes frites äter hon rostade insekter och istället för tuggummi knaprar hon på fladdermusvingar. Hon får lära sig hur brutal naturen kan vara, men också vad krig och hat innebär för människor. Fayu-folket, som en gång i tiden var kannibaler, bestraffar alla förseelser med döden. Ändå blir stammens barn som bröder och systrar för Sabine.

17 år gammal skickas Sabine till internatskola i Schweiz för att avsluta sin skolutbildning. Det blir en katastrofal upplevelse. För Sabine är civilisationen en ny och skrämmande värld i vilken hon får lära sig hur man hälsar på folk, korsar trafikerade gator och shoppar.

Efter många år i civilisationen har Sabine idag anpassat sig väl, åtminstone ytligt sett. Men hemlängtan finns alltid där, en längtan som ständigt gör sig påmind.

Sabine Kuegler föddes 1972 i Nepal. Tillsammans med sina föräldrar och båda syskon tillbringade hon sin barn- och ungdomstid i Västpapua, långt borta från civilisationen. Idag bor hon i närheten av Hamburg.

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Djungelbarn :


verran 2010-04-28 21:46
En lättläst och intressant skildring om Sabines uppväxt i djungeln i Väst Papua. Svårt att förstå att detta var hennes verklighet när hon var ung, att det fortfarande finns folk som lever på detta sätt. Uppskattade också att det var inlagda bilder på flera ställen i boken.
Betyg 4

bonadea 2011-12-20 23:54
En fascinerad och annorlunda barndoms skildring om ett liv i djungel bland en okänd stam i Västpapua.
Betyg 4

aLva 2011-12-22 16:35
Häftig och omtumlande var orden!
Väldigt... mycket.
Mycket att ta in för Sabine och mycket att ta in för läsaren.
Betyg 4

gun 2017-02-21 20:46
Sabine lever som ett djungelbarn med sina syskon och föräldrar i en liten stam av stenåldersfolk. Pappan är språkforskare och har fått tillåtelse av byns hövding att ta sin familj till byn. Ett stort problem är att det här folket nästan har utplånat sig själv på grund av alla deras krig med sina grannar. Sabina älskar livet i djungeln och det är hennes upplevelser med lekar och smakupplevelser som mycket berikar hennes barndom. Men Sabine blir äldre och när hon ska börja gymnasiet i Europa så blir det en ren kulturkrock mot hennes tidigare liv. Det här är är en intressant bok.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Djungelbarn


  Köp boken som film på cdon: