bokrecensioner boktips

Mina resor med Diana

Författare: Cecilia Hagen
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, historia
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9100107808


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mina resor med Diana: Hon var strålande vacker, rik som ett troll, bortskämd som få, möjligen en smula korkad och Englands blivande drottning.

Hon förekom dagligen i medierna i flera decennier. Var man journalist under hennes era, då följde man henne extra noga och i alla fall jag skrev den ena artikeln efter den andra om henne. För att det var roligt att få småskvallra om en sådan som hon, för att hon var så osannolik, så ouppnåelig, så bortom vardagen. Men sen vände det plötsligt. Sen rämnade fasaden. Sen tillät hon sig att bryta mot varenda prinsessregel, att berätta allt för oss om hur hon egentligen hade det. Om ätstörningarna och maken som bedrog henne, om älskaren som svek och om hovintrigerna, om att ha varit ett mycket oönskat barn och om att hon ville något mer. Plötsligt hade vi något gemensamt. Ni och Diana, jag och Diana.

Hon var labil och oberäknelig, naiv och varmhjärtad. Och hon var modig. Mot alla odds blev glitterprinsessan en förebild som inte lär förblekna på länge.

Om henne har jag skrivit, rest i hennes spår. Jämfört våra liv.

Cecilia Hagen, som 2002 utkom med den kritikerrosade De osannolika systrarna Mitford, fortsätter sina strövtåg i den engelska överklassen i en högst personlig betraktelse om prinsessan Diana. Och sig själv.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mina resor med Diana :
2006-12-25 20:15
Det här är en bok jag gärna läser igen. Sidor fyllda av fascinerande berättelser om en intressant person som levt ett liv vi andra knappt kan fantisera om. Författaren, med hjälp av människor i Dianas närhet, ger oss en bild av en skör, ensam och sjuk person vars själ gått vilse för länge sedan. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och vill varmt rekommendera den.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mina resor med Diana
Liknande böcker:
Svenskar i strid mot H..
 L. Gyllenhaal
Erik av Pommern Norden..
 H. Lindqvist
Kodnamn Onkel : den kv..
 E. Schwarze
Heliga Birgitta
 D. Harrison
Clas Rålamb: maktspela..
 S. Westerberg
Maktlös
 M. Sahlin
All in : när livet är..
 E. Igelström
Olof Palme
 D. Harrison
Why me? A stolen child..
 P. Lebovits
Samma Författare: