bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Om arternas uppkomst g..
 C. Darwin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDanmark

 
Författare: Monika Witkowska & Joanna Hald
Genre: Fakta
Ämnesord: mat, natur, historia, kultur, äventyr, geografi
ISBN: 9178864046
 
Spänning:  4
Romantik:  4
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Första Klass Reseguider presenterar all information visuellt. Sevärdheter, museer och konstgallerier, liksom kända restauranger, hotell och affärer visas i bild i direkt anslutning till beskrivande text. Kartor och lättfattliga visuella avsnitt om valuta och lokaltrafik etc. gör det lätt att finna sig till rätta. Läcker, överskådlig formgivning. Perspektivkartor ger omedelbar överblick av områden och gator, medan unika sprängteckningar visar de viktigare sevärdheternas exakta uppbyggnad. Texterna är mycket omfattande och täcker såväl historia, kultur, konst, arkitektur och anekdoter som tips om shopping, nöjesliv, restauranger och hotell samt ger praktiska råd om hur man tar sig fram och "överlever" i staden/landet. Avsnittet "Viktigt att veta" råder bot på turistens vanliga praktiska problem medan "Tips för resenären" letar rätt på den bästa maten och upplyser om de roligaste nöjena för barnen.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Danmark :


axel-nelson 2006-12-12 23:04
Jag köpte den engelska versionen Eyewitness travel Guides Denmark.
På svenska är det i serien Första klass Reseguider, men i övrigt är det samma. Vidare är bokus bok utgiven 2006, medan mitt ex är från 2005.
I mitt ex saknar jag konstmuseet Aros i Århus, men den kanske är med i den ett år färskare svenska utgåvan. Frånsett detta och att borgruinen Gurre (som blivit odödliggjord genom Schönbergs kända musikstycke Gurrelieder) saknas och enstaka mindre och nästan ofrånkomliga faktafel, är detta en utmärkt guidebok, vare sig man tar en endagstur längs den danska öresundskusten eller ta en tur i Köpenhamn (eller "Byen" som vi skåningar säger) eller tänker göra en tur runt hela detta lilla land med all sin kultur (det finns så oändligt mycket mer än Strøget, rasism, arrogans och dålig öl på andra sidan Sundet!). I Danmark ligger museerna, slotten och fantastiska naturscenerier tätt, sida vid sida - bara några timmars cykling fyller en med intryck.
Bopken ger oss Danmarks historia (mycket krig med gamla arvsfienden Sverige), dansk kultur. Utmärkta kartor över t.ex. Köpenhamns olika stadsdelar och dess sevärdheter, Limfjorden får ett helt uppslag och det samma gäller betydande byggnadsverk.
Det är en paradox, att danskar hatar svenskar men älskar allt svenskt och känner till Strindberg lika bra som de känner sin egen H C Andersen.
För svenskar är det tvärtom, de älskar danskar, men vet ingenting om Danmark (annat än Strøget och Tuborg).
Den här kompakta boken är (liksom de andra i samma serie) bra som uppslagsbok, reseguide (vare sig man reser dit eller "reser i fåtöljen") eller vill få kunskaper om vårt märkligaste grannland. Boken får dessutom plats i en kavajficka.
Ps. två bra länktips: AoK.dk och http://www.axelnelson.com/lund/smultron.htm
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Danmark


  Köp boken som film på cdon: