bokrecensioner boktips

PS Jag älskar dig!

Författare: Cecelia Ahern
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9197588814


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Somliga väntar ett helt liv på att hitta sin själsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar och till och med när de bråkar kan de inte låta bli att skratta. Holly kan inte tänka sig ett liv utan Gerry. Och det är så idén med "listan" kommer till ... som ett skämt. Om något skulle hända honom ska han ge henne en lista med saker att göra, för att hon ska klara sig utan honom.

Men så händer det otänkbara. Gerry blir sjuk och dör. Tre månader senare får Holly ett mystiskt paket. Det visar sig att Gerry har hållit sitt ord och efterlämnat sig brev med instruktioner till Holly om vad hon ska göra för att komma över honom. Varje brev avslutas med "PS Jag älskar dig".
Medelbetyg: 4,19 (21 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av PS Jag älskar dig! :
2006-12-11 17:33
Min favoritbok! Har aldrig skrattat och gråtit så mycket till en bok. SÅ läsvärd! Jag läste den på engelska och skulle nog rekommendera det för de som föredrar så oxå. Låt er dock inte avskräckas av det ytterst feminina omslaget.
Betyg 5
2007-01-25 23:11
Fin, sorglig och rolig bok. Jag läste den på engelska och det rekommenderar jag för den är väldigt lättläst. En annan anledning till att jag ger den högt betyg är att den utspelas i Dublin, som är min favoritstad!
Betyg 4
2007-03-01 08:20
En helt underbar bok som jag skrattade och grät mig igenom när jag läste den. En bok som man bara måste läsa.
Betyg 5
2007-03-19 09:38
Vilken UNDERBAR bok!! Den handlar om Holly som förlorar sin älskade man Gerry i en hjärntumör. Efter hans död hittar hon ett brev från honom och inuti ligger fler små kuvert, ett för varje månad som återstår av året. I dessa ligger uppmaningar från Gerry på olika saker Holly ska göra varje månad för att komma på fötter och börja må bra igen. Jag ömsom grät och ömsom skrattade när jag läste den här boken. Påminner om Marian Keyes och även denna utspelar sig i Dublin. Läs den och njut! Själv lyssnade jag på den som CD-bok med Tuva Novotny som uppläsare och det kan varmt rekommenderas. Suveränt bra!
Betyg 5
2007-07-23 18:39
En mkt bra bok. Tårar har fällts av både skratt o gråt. Miste själv min man förra året och inte tu tal om saken utan att jag kände igen mig själv väldigt mkt. Imponerande att en så ung tjej kan skriva så bra om känslor. Boken lämnar en behaglig känsla efter sig
Betyg 5
2007-08-11 09:51
En småmysig bok. Man sitter och småskrattar ofta. De sorgliga scenerna då Gerry dör kommer alldeles för tidigt i boken. Har inte hunnit leva mig in i den tillräckligt för att få ut det jag vill...
Betyg 3
2008-01-15 11:03
Den här boken var riktigt bra , den var sorglig men ändå rolig. Man får sig en riktig tankeställare efter att läst denna bok. Att en så ung författare kan skriva om så här svåra saker. Mycket läsvärd.
Betyg 4
2008-05-04 11:57
Glädje varvat med tårar. Skildrar tankar och känslor. En småmysig, charmig, sorglig och rolig berättelse som jag tar till mig trots att jag egentligen inte gillar denna typ av böcker. Lättsmält och underhållande.
Betyg 3
2008-06-22 13:25
Till en början såg jag bara fel i den och tyckte inte att den verkade särskilt lovande. Men vart eftersom man började lära känna karaktärerna förstod jag att handlingen var väldigt påhittig.
Sträckläste den och kom fram till att jag tyckte mycket om den. Lite missnöjd med slutet bara. Det verkade som om författarinnan till varje pris ville undvika klyschor och resultatet av det blev en aning förvirrat.
Annars mycket genomtänkt med starka karaktärer och en mysig huvudperson som det är ett nöje att följa.
Betyg 4
2008-08-04 23:21
Jag såg filmen innan jag läste boken. Och medan jag läste blir man bara så sur över att de ändrat SÅ mycket när de gjorde filmen. Vilket är synd. För boken var väldigt väldigt bra. Jag grät, och grät.. Toppenbetyg från mig!
Betyg 5
2008-08-16 14:40
Denna bok har en bra innebörd och den är att man måste försöka gå vidare när svåra saker händer en. Det är en oerhört bra debutroman för Cecilia Ahern och jag tycker absolut att den är värd att läsa. Filmen är också bra, men inte alls lika bra som boken. De har även ändrat mycket i filmen som inte kommer överens med bokens handlig, vilket irriterade mig en aning.
Betyg 3
2008-09-26 11:47
En jättebra bok...
Betyg 5
2009-01-21 20:16
En mysig bok som är ganska lättsmält trots att den handlar om ett ganska tungt ämne, att vara änka vid 30 års ålder. Imponerande författardebut.
Betyg 4
2009-04-02 19:48
Hej,
vilken bok...så fint skriven. Författaren var 21 år när hon skrev denna och jag blev förvånad att en såpass ung tjej kan skriva så insiktsfullt.
Tårarna strömmade för boken är sorglig, men samtidigt fylld av hopp, vänskap och kärlek. Rekommenderar den starkt
Betyg 5
2009-11-16 18:55
Tyckte mycket mycket om boken när jag läste den. Tack och lov att jag läste den innan jag såg filmen. Tyckte dock att det blev lite för mycket med sista brevet. Inte riktigt ett bra slut på historien...
Betyg 4
2010-04-08 22:41
En härlig bok som är sorglig men inte alltför djup och som även framkallar en del leenden. Den är dock inte det bästa jag läst. Filmen lever inte upp till boken och kan inte rekomenderas.
Betyg 3
2012-03-27 20:56
En helt underbar och fin bok! Ville verkligen inte att den skulle ta slut även om jag ville så gärna veta vad som skulle hända härnäst. Man får följa med i hennes liv och man får känna det hon känner. Dessa brev som han lämnar är så söta och känslofulla! Hoppas att det finns en Gerry till alla i världen!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till PS Jag älskar dig!
Liknande böcker:
Sången om Akilles
 M. Miller
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Värma händer
 K. Widholm
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Lektioner
 I. McEwan