bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Tidens historia
 T. Berg Eriksen
Rummet, tiden och männ..
 G. Clark
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott
Den banala godheten
 A. Heberlein
Pillret
 I. Carlberg
Fysiken, Martinus Kosm..
 L. Pettersson
Hallucinationer
 O. Sacks
Den gula fläcken
 L. Feuchtwanger

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGolf för själen

 
Författare: M. Scott Peck
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, psykologi, religion
Utgivningsår: 1999
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Om det finns någon sport som måste utövas “med huvudet”, så är det golf. Alla golfare upplever dock stunder när bollen inte går dit man vill, och då kommer M. Scott Peck till vår hjälp. Han är psykiater och författare till Den smala vägen, den mest inflytelserika boken om självförverkligande någonsin. Nu har han skrivit en helt ny sorts bok om golf, denna stimulerande och uppslukande sport som emellanåt kan vara så frustrerande…

I Golf för själen går han djupare än någon tränare. Han talar inte bara om golfens teknik utan utforskar också de känslomässiga, psykologiska och till och med andliga aspekterna av spelet. Genom att få oss att fundera över våra försök att behärska golfen hjälper han oss att utvecklas som människor - och därmed också bli bättre golfare.

Vi går en runda tillsammans med M. Scott Peck på en tänkt golfbana som han designat själv - där varje hål är avbildat i boken - och får se de djupa sanningarna i detta mycket speciella spel. Hål för hål får vi lära oss att acceptera känslor som vrede och förödmjukelse, att inse att livet inte är linjärt, att se att vi även i våra svagheter har en användbar styrka och att vi visst kan ändra gamla invanda beteendemönster.

Golf för själen är en bok för både nybörjare och proffs och ett unikt bidrag till litteraturen om golf och livet. Boken söker golfens innersta väsen och ger läsaren en sällsynt möjlighet att ändra sitt liv, både på och utanför banan.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Golf för själen :


Martin 2004-02-11 17:49
En rolig, intressant och tankeväckande bok. Golfspelet används som ett medel för att förstå sig själv och livet. Kopplingar till olika filosofier och religioner görs. Samtidigt ges en del tips om hur man kan spela bättre golf, men det handlar inte speciellt mycket om teknik utan mer om sånt som även har ett allmänt intresse som tex ilska, perfektion, iver etc.
Så jag kan definitivt rekommendera denna bok även till icke golfspelare!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Golf för själen


  Köp boken som film på cdon: