bokrecensioner boktips

Den sista hemligheten

Författare: Caldwell, Thomason
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, historia, kultur, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170021791


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Princeton 1999. Paul Harris forskar kring en gåtfull bok från Renässansen. Hans arbete följs noga av gode vännen Tom Sullivan vars pappa en gång i tiden lade ner stor forskarmöda på just den här boken. Titeln är Hypnerotomachia Poliphili (”Strävan efter kärlek i en dröm”). Författaren är Francesco Colonna och boken är utgiven 1499 av boktryckaren Aldus Manutius. Det är en av de märkligaste och vackraste böcker som någonsin givits ut. Den är en större raritet än Gutenbergs bibel. På ytplanet avhandlar den så skilda ämnen som arkitektur, trädgårdskonst och musik. Men dolt i texten finns ett chiffer som Paul med stegrande fascination nu håller på att knäcka. Han anar att författaren vill berätta om en ofantlig skattgömma från Renässansen. Med skräck och fasa öppnar han lager efter lager av dolda budskap. Han vet att flera personer blivit mördade för att de visste för mycket. Han vet att han och Tom nu vet ännu mer.


Utdrag ur boken:
"Tänk dig att nuet är en återspegling av framtiden"
Medelbetyg: 2,71 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista hemligheten :
2006-11-22 08:53
Jag hade stora förväntningar när jag läste baksidestexten.
Men tyvärr..intrigen var för långsam, och slutet kändes för mig som ett riktigt antiklimax. Boken fångade aldrig riktigt tag i mig, och det var stundtals långtråkig läsning. Man väntade på spänningen, men man fick istället gå som katten kring den ljumma gröten.

Själva mysteriet och sättet hemligheten var dold, var underhållande och läsvärt, men transportsträckorna mellan dem och intrigerna var för långa och urvattnade.

Betyg 2
2007-04-03 20:58
Jag håller med om att boken var långtråkig och seg. Jag blev besviken för den verkade så bra när jag läste baksidetexten.
Betyg 2
2007-07-02 17:11
mycket välskriven men lite för långsamt tempo och i stort sett ingen spänning.
Betyg 3
2007-08-11 11:22
Mysig universitetsmiljö, men boken står ganska still och kommer aldrig igång. Recensioner och vänner har gett mig höga förväntningar på boken, och de infriades inte ens till hälften.
Betyg 2
2011-05-15 13:55
Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken en de första 200 sidorna var på ren svenska skit, de handlade om absolut ingenting. Sen var den bra i 200 sidor och sen de sista 120 sidorna var bara allmänt konstiga.
Jag läst den på engelska och jag tror att man ska göra det för alla ordspråk rimmar och låter bättre på engelska.
Betyg 3
2012-06-06 11:09
Boken börjar med att två kurirer blir mördade av en munk i Rom 1497. Detta för att de brutit förseglingen på ett mystiskt brev.
Efter detta förflyttas handlingen till modern tid och till ett universitet. Här i berättelsen tappar jag lite av koncentrationen och finner inte den spännande längre förrän i slutet av boken. Kanske hade jag behövt lyssna en andra gång eller läsa boken för att uppskatta den fullt ut. Ibland kan det behövas. Boken har fått bra kritik av Skånska Dagbladet.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista hemligheten
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron