bokrecensioner boktips

Mogen för skrubben

Författare: Solja Krapu
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9150106716


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sent en fredag ska lärarinnan Eva-Lena ta ett par kopior i den öde skolan. Dörren till kopieringsrummet går i baklås och hon får tillbringa två ofrivilliga dygn med sig själv. En människa utlämnad på detta vis förändras både kroppsligt och själsligt. Medan Eva-Lena blir tvungen att lösa praktiska problem som har med våra mest fysiska behov att göra tvingas hon tänka. Aurora, hennes barndomskompis, som plötsligt susat in i skolans och hennes eget liv, har ställt mycket på sin spets. Hur ser Eva-Lenas liv ut egentligen? Hennes perfekta tillvaro, varför fungerar den inte längre? Varför får hon inte ha kvar sin klass och sitt klassrum? Och hur kan Aurora veta att Eva-Lenas och Eriks sexliv är lika med noll? Är Eva-Lena i själva verket mogen för skrubben? Det tar egentligen förbluffande lång tid, men så småningom sprider sig oron bland Eva-Lenas närmaste. Var finns hon?
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mogen för skrubben :
2006-11-01 13:13
Eva-Lena är en typisk duktig flicka. En fredagskväll går dörren till skolans kopieringsrum i baklås och hon blir inlåst. Man hinner tänka ganska många tankar under en helg i sitt eget sällskap på dylika ställen. Var nära att ge upp efter några kapitel, men är glad att jag läste hela.
Betyg 3
2009-01-27 07:00
Medelålders lärare blir inlåst i kopieringsrummet på skolan under helgen, hon tänker tillbaka på sitt liv och funderar kring förändringar. Ganska tänkvärd bok men gav ändå ingen speciell läsupplevelse. Var i alla fall helt okej och lite småkul på vissa ställen när man som lärare känner igen sig.
Betyg 3
2016-12-20 19:02
Av baksidestexten att döma så förväntade jag mig en ganska så underhållande historia. Att bli inlåst i en skrubb på det där viset kan ju bli väldigt problematiskt på ett bisarrt humoristiskt sätt. Mycket hade som sagt kunnat göras, men det är som om författaren inte vågar ta den chansen- istället mals det på någon form av tråkig tvålopera i skolmiljö som inte direkt hjälper till att föra historien framåt. Jag lägger av på sidan 210, har inga planer på att fortsätta! Svammel!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mogen för skrubben
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist
Samma Författare: