bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag behöver lillbrorsan
Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMogen för skrubben

 
Författare: Solja Krapu
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9150106716
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sent en fredag ska lärarinnan Eva-Lena ta ett par kopior i den öde skolan. Dörren till kopieringsrummet går i baklås och hon får tillbringa två ofrivilliga dygn med sig själv. En människa utlämnad på detta vis förändras både kroppsligt och själsligt. Medan Eva-Lena blir tvungen att lösa praktiska problem som har med våra mest fysiska behov att göra tvingas hon tänka. Aurora, hennes barndomskompis, som plötsligt susat in i skolans och hennes eget liv, har ställt mycket på sin spets. Hur ser Eva-Lenas liv ut egentligen? Hennes perfekta tillvaro, varför fungerar den inte längre? Varför får hon inte ha kvar sin klass och sitt klassrum? Och hur kan Aurora veta att Eva-Lenas och Eriks sexliv är lika med noll? Är Eva-Lena i själva verket mogen för skrubben? Det tar egentligen förbluffande lång tid, men så småningom sprider sig oron bland Eva-Lenas närmaste. Var finns hon?

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mogen för skrubben :


marta153 2006-11-01 13:13
Eva-Lena är en typisk duktig flicka. En fredagskväll går dörren till skolans kopieringsrum i baklås och hon blir inlåst. Man hinner tänka ganska många tankar under en helg i sitt eget sällskap på dylika ställen. Var nära att ge upp efter några kapitel, men är glad att jag läste hela.
Betyg 3

verran 2009-01-27 07:00
Medelålders lärare blir inlåst i kopieringsrummet på skolan under helgen, hon tänker tillbaka på sitt liv och funderar kring förändringar. Ganska tänkvärd bok men gav ändå ingen speciell läsupplevelse. Var i alla fall helt okej och lite småkul på vissa ställen när man som lärare känner igen sig.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-20 19:02
Av baksidestexten att döma så förväntade jag mig en ganska så underhållande historia. Att bli inlåst i en skrubb på det där viset kan ju bli väldigt problematiskt på ett bisarrt humoristiskt sätt. Mycket hade som sagt kunnat göras, men det är som om författaren inte vågar ta den chansen- istället mals det på någon form av tråkig tvålopera i skolmiljö som inte direkt hjälper till att föra historien framåt. Jag lägger av på sidan 210, har inga planer på att fortsätta! Svammel!
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mogen för skrubben


  Köp boken som film på cdon: