bokrecensioner boktips

Till Hennes Försvar

Författare: Stephen Horn
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, rättegångsthriller
ISBN: 911300915X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Försvarsadvokaten Francis o'Connel har lämnat sin fru och son och en lyckad karriär på svärfaderns firma. Nu ägnar han sig åt att försvara småskurkar.

Av en slump får han företräda en ung, vacker societetskvinna, Ashley Bronson, som anklagas för mord. Trots att hon genast erkänner sig skyldig är O'Connell fast besluten att få henne friad. Men han bryter mot god advokatsed när han inleder en kärleksaffär med sin klient, och plötsligt befinner han sig i en härva av lögner.

Det tycks som om någon vill få Ashley fälld för mord. Men varför? Tillsammans med sin gamle vän polisinspektören Walter Feinberg börjar O'Connell forska i fallet ...

Utdrag ur boken:
7 juni 1982. Det har gått tillräckligt lång tid för att fruktan ska ha avtagit, och i efterhand lyckades jag betrakta mig själv som dygdig, rentav modig. I morse vaknade jag med den illusionen, men ikväll går jag till sängs med verkligheten. Min fasa är nästan gripbar, bedövande, långt större än jag någonsin hade föreställt mig. Jag trodde att mitt val var välgrundat, men då visste jag ingenting.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Till Hennes Försvar :
2004-02-03 18:30
Mitt läsande skulle blivit stoppat på autobahn. Eller nej, det skulle inte stoppat det. Boken var just så pass medryckande. Vid sidan av en grymt bra rättegångsskildring har debuterande Horn lyckats integrera en MYCKET intressant huvudrollsinnehavare. Hans mål blir lika gripande som hans besök hos sin terapeut, hans nattliga besök hos sin klient, hans längtan efter sin son.

Full fart från början, och sen överväxel på slutet.
Betyg 5
2006-06-02 14:32
Nåja, klassiskt tema - fattig kämpe (advokat) möter rik mordmisstänkt överklasskvinna och tycke uppstår... Gillade den ändå på nåt sätt.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Till Hennes Försvar
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
En gnista i mörkret
 S. Willingham
Olyckshändelse
 A. Bodelsen
Förloraren tar allt
 K. Genberg