bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Linnea i Målarens Träd..
Linneas årsbok

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTove Jansson – mycket mer än Mumin

 
Författare: Christina Björk
Genre: Biografi
Ämnesord: Sommarboken
ISBN: 9157459673
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tove Jansson – mycket mer än Mumin
Då och då föds det människor med speciella gåvor, med speciella personligheter, som kommer att tillföra något alldeles nytt och gör det roligare att leva här på vår jord. Tove Jansson hör till de människorna. Det här är berättelsen om en ovanlig person och hennes verk.

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tove Jansson – mycket mer än Mumin :


lillamy 2003-10-13 13:17
Jag tyckte att boken var helt suverän, men jag är ju en stor beundrare till Tove Jansson. Boken handlar om kvinnan bakom Mumintrollen, man får berättat om hennes barndom och uppväxt. Boken är rikt illustrerad med bilder från Toves böcker och fotografier.
Betyg 5

faith 2005-12-15 20:07
En mycket bra biografi om Tove Jansson! Den bästa som finns. Chrsitina Björk är verkligen engagerad, och ger en personlig touch åt biografin. Alla aspekter av Tove Janssons liv skilldras fint, och Tove Janssons böcker är med hela tiden, och sätts i sina rätta kontexter. Tove Jansson har verkligen fått mycket isnpiration från sitt eget liv, och det är mycket bra att detta tas upp grundligt i biografin. Och bilderna då! Boken innehåller en hel massa fotografier och bilder av Tove Jansson målningar och ilustrationer.

Tove Jansson är verkligen mycket mer än Mumin! (Fast det visste jag iofs redan.) Hon måste ha varit en underbar person. Och Christina Björk har lyckats belysa hennes liv på ett mycket vackert sätt, på ett sätt värdigt Tove Jansson. Denhär boken skulle jag verkligen vilja äga.
Betyg 5

axel-nelson 2005-12-16 00:21
Vill bara säga, att boken inte dyker upp automatisk om man trycker "köp på bokus". Titelsök på enbart Tove Jansson, då dyker den upp. De bästa svensk författarna och konstnärterna är finnar. Tänk bara på Björn och hans son Olof Landström!
Om Tove så bara varit Mumin, så hade det räckt jättelångt - åtminstone för ett litet skrutt som undertecknad.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tove Jansson – mycket mer än Mumin


  Köp boken som film på cdon: