bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djuphavspirater
Juan i Kina
Männen från Ness
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Vilma och regnbågsfjäd..
 M. Mangold

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet blåser på månen

 
Originaltitel: The wind on the moon
Författare: Eric Linklater
Genre: Ungdom
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1944
ISBN: 9129660998
 
Spänning:  5
Humor:  8
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det blåser på månen: ''När det blåser på månen, får man tänka mycket noga på hur man uppför sig. För om det är en ond vind och man uppför sig illa, blåser den rakt in i hjärtat, och sedan uppför man sig illa en lång tid framåt.''

Så förmanade major Rytter sina flickor Dina och Dorinda, innan han gav sig iväg på sin långa och farliga resa till Bombardiet. Och Dina och Dorinda försökte nog vara snälla, men eftersom vuxna inte alltid kan skilja på hjälpsamhet och ofog och eftersom det blåste på månen gick det ganska illa för dem. En bok att skratta och gråta med.

Eric Linklaters klassiska bok ''Det blåser på månen'' är full av munterhet och charm. Den läses över hela världen och både barn och vuxna har lika roligt åt Dinas och Dorindas otroliga upplevelser.

Eric Linklater (som också har skrivit bland annat Djuphavspirater) hittade på den här historien för sina döttrar under en regnig promenad på 40-talet. Den är en typisk engelsk krigstidshistoria, med en hjältemodig pappa som sitter fånge hos en elak greve, modiga barn, en sträng guvernant och mat i överflöd.


Utdrag ur boken:
The Counsel for the Prosecution was Mr Hobson, and the Counsel for the Defence was Mr Jobson. They were great friends, and they took it in turn to win cases. Mr Hobson used to win on Mondays, Wednesdays, and Fridays, and Mr Jobson Tuesdays, Thursdays, and Saturdays. But this arrangement, of course, had to be kept a very strict secret, or nobody would ever have paid Mr Jobson to defend him on a Monday, a Wednesday, or a Friday. This was a Thursday, and Mr Hobson and Mr Jobson were therefore both agreed that Mrs Taper should be declared Not Guilty. But nothing went as they intended.

Medelbetyg: 4,33 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det blåser på månen :


Joanna 2006-07-15 16:21
En härlig resa! Minns den från när jag var barn då vi läste den hemma. Den gick sedan på tv antingen som serie eller film. Minns inte. Jag har sedan läst om boken, och det var fortfarande en fantastisk upplevelse! Tycker inte att det "bara" är en barbok.
Betyg 4

tekoppen 2006-12-03 20:04
en spännande bok med en del magiska inslag , men lämnar inget djupare intryck på mig.
Betyg 3

Chamois 2009-04-26 20:20
Den här boken har jag läst två gånger. En gång för ca. 4-5 år sedan och en gång nu i vintras.
Jag tycker fortfarande att boken är superhärlig, och kan läsas av alla åldrar!
Betyg 5

Salamis 2009-12-10 11:34
Roliga, absurda berättelser med "barnlogik" (som är genomtänkt, men bygger på missuppfattningar). Handlar om syskonen Dinah och Dorinda som hamnar i olika besvärliga situationer som de måste lösa. Alla deras handlingar får konsekvenser och man får se hur dessa leder till nya problem. "The wind on the moon" har sina höjdpunkter i första halvan, därefter blir det renodlat äventyrsskildringar och mindre av det speciella som fångade uppmärksamheten i början.

gun 2011-07-17 10:43
Denna bok kan roa både gammal och ung. Dina och Dorinda förvandlar sig till kängurus med hjälp av trolldryck. Detta egentligen bara för att ge igen på de barn som varit elaka mot dem tidigare. Boken är fylld av mycket fantastiskt roande inslag och otroliga lösningar på problem. Bland annat på hur få en domare till att ändra mening så att oskyldiga jurymedlemmar som spärrats in kan få friheten igen.
En mycket roande bok som jag kan rekommendera.Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det blåser på månen


  Köp boken som film på cdon: