bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Väktarens offer
 J. Delaney

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBara sedan solen sjunkit

 
Författare: Johanna Sinisalo
Genre: Roman
Ämnesord: , troll
ISBN: 9146183094
 
Spänning:  3
Romantik:  1
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En sen och blåsig kväll, på väg hem från ett möte med sin före detta älskare, hittar fotografen Mikael en varelse sovande på gatan utanför hans hus. Det är en liten gosse, knappt mer än ett år, med kattlika ögon och en päls som är svart och silkeslen. Han är det vackraste Mikael någonsin sett och han beslutar att i hemlighet gömma trollet i sin lägenhet …
Vild, vacker, brutal och sensuell … Finländska Johanna Sinisalos mytologiska roman om trollet Pessi och de fem människor som obönhörligt dras in i hans trollkrets ställer livets betingelser mot varandra: kultur mot natur, människa mot djur, urtid mot nutid. Den belönades år 2000 med Finlandiapriset.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bara sedan solen sjunkit :


Jenny 2006-06-20 10:22
Detta är Johanna Sinisalos debutroman och hon vann Finlandiapriset med den.

Boken handlar om Mikael, även kallad Ängeln, som en kväll hittar ett litet troll i en buske. Han tar med sig trollet hem och i och med detta blir hans liv aldrig detsamma som innan.

Boken går snabbt att läsa, kapitlen är mycket korta. Jag gillar hennes berättarteknik då en händelse eller situation ibland först åses genom ögonen på en person och sedan en annan.

En annorlunda bok, men jäkligt bra!
Betyg 4

Nessa 2006-07-27 08:29
Den är så himla bra! Jag blev helt uppslukade av den. Det är en riktig sträckläsningsbok - man bara måste vet hur det går för Mikael och trollungen han hittar. Jag tycker det är suveränt att författaren lämnar fakta om trollen som om de finns på riktigt. Man får t ex läsa faktasidorna på internet som Mikael surfar runt på. Det är en bok som jag verkligen kan rekommendera.
Betyg 5

helix 2007-06-02 14:30
En annorlunda roman som är mycket välskriven.
Hela historien ses ur ett antal olika människors perspektiv vilket levandegör texten än mer. Det var riktigt riktigt roligt att följa med in i Sinisalos parallella värld och följa vad som faktiskt kan utspelas där!
Betyg 3

terrier 2009-05-05 16:49
Håller med om att det är en verkligt annorlunda bok. Själv upplevde jag den väldigt rörig med alla märkliga kapitelindelningar och -namn. Det går att skriva utmärkt ur flera personers perspektiv utan att det blir märkligt, Stieg Larsson gjorde det väldigt bra tex.
Intressant story, men jag tappade intresset framåt mitten/slutet någonstans och ögnade igenom resten bara för att få reda på slutet. Njaae....
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bara sedan solen sjunkit


  Köp boken som film på cdon: