bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I Choose to Live
Liknande böcker:
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Fristen
 P. Levi
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
En bluffpilots bekänne..
 T. Salme & Lövgren
ränderna går aldrig ur...
 a. roslund
Ränderna går aldrig ur...
 A. Roslund
Sista rånet
 A. Adali
Dödsbringaren
 R. Höss

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag väljer livet

 
Författare: Sabine Dardenne
Genre: Biografi
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9151845105
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mitt namn är Sabine. Jag brukade bo i en liten stad i Belgien, tills jag försvann en dag efter skolan. Jag var 12 år. Först trodde polisen att jag rymt hemifrån och under en lång tid hoppades mina föräldrar att de hade rätt. På natten lämnade min mamma ljuset tänt, så att jag skulle känna mig välkommen hem...

Snart fanns efterlysningsaffischer uppsatta överallt. Floden draggades, helikoptrar och skolbarn genomsökte landsbygden runtomkring, på bilarna satt mitt porträtt under vindrutetorkarna. 500 man och över 100 soldater letade, men utan framgång. Ändå var jag bara en av sex flickor som försvunnit den senaste tiden, offer för ett brott som skulle skaka mitt land likt ett jordskalv och som runt om i världen kallades Dutrouxfallet, eller fallet med Monstret från Belgien.

Jag genomlevde detta. Under alla år som följde valde jag trots det att inte berätta något. Men jag är en av de få som överlevde, som undkom döden, och nu väljer jag att skriva min bok så att människor ska förstå vad som hände och låta mig gå vidare i mitt liv. Jag berättar också för att visa att det inte går att släppa ut dömda pedofiler hur som helst, som de gjorde en gång med Marc Dutroux. Det förmedlar en attityd som är skrämmande naiv.

Den 28 oktober 2004 fyllde jag 21. Framtiden är min. Och jag har allt hopp om att den ska bli fridfull även om jag aldrig kan glömma det som hänt.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag väljer livet :


Synnez 2006-05-29 21:37
Jag hade väntat mig mer av den här boken. Sättet hon skriver på får en att känna att "detta var väl inte så farligt" trots att hon satt inspärrad hos Belgiens värsta pedofil i tre månader. Hon beskriver inte alls vad han gjorde med henne utan boken är mer som ett reportage, avskalat och utan känslor. Känns som om hon lika gärna hade kunnat skippa den här boken för det hon skriver har man läst förut, i tidningarna.
Betyg 2

Naemi 2007-03-29 10:51
Läste boken på engelska och tror att det gjorde den ännu bättre. Instämmer med "Synnez" om att boken känns avskalad. Man vill veta mer, men man får inte alla svar. Lite långrandig i slutet. Annars en väldigt bra bok!
Betyg 4

Phenomena 2007-06-02 09:31
Den 28 maj 1996, på väg till skolan, blir den då 12-åriga Sabine, bosatt i Belgien, kidnappad. I 80 dagar hålls hon i fångenskap av den hatade Marc Dutroux som visat sig vara både psykopat och pedofil.
Sabine undkommer döden och berättar nu sin historia om tiden i fångenskap.

Visst är Sabines berättelse fruktansvärd men jag hade väntat mig mer av denna bok. Sabine släpper inte in mig i sitt liv och ger endast en liten inblick och många aningar om hur hon kanske hade det och vad hon kanske utsattes för. Historien känns avskalad och lämnade inga djupare spår hos mig.
En trögläst bok där språket inte riktigt flyter.
Betyg 2

tetris 2009-01-05 20:20
Jag hade väntat mig mer av den här boken. Jag kom aldrig in i boken och jag tror att det berodde på språket och det sätt hon berättar på. Det kom liksom aldrig igång på något sätt, svårt att sätta fingret på vad som saknades. Dock läsvärd såklart eftersom det är otroligt att hon kom levande därifrån.
Betyg 3

sanna.p 2012-11-07 18:20
att skriva om svåra saker man har varit med det är strongt att berätta om det är svårt än mer att få ner ord på papper om det som hänt.
Att släppa någon inpå livet kan vara svårt att göra detta så här är starkt
De ord som skrivits om denna livsberättelse gör mig rädd för er som skriver de hårda ord till henne.
Boken borde aldrig behövts skrivas,FÖR hon borde aldrig utsatts för det helvete hon trots allt var tvungen att gå igenom,nu var hon tvungen att genomlida detta och Hon ÖVERLEVDE.Skulle Du haft den styrka som behövs för att orka ta dig igenom ett sånt helvete.Hon var ÄR starkKÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag väljer livet


  Köp boken som film på cdon: