bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in


Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBhagwan the God that Failed

 
Författare: Hugh Milne
Genre: självupplevd dokumentär
Utgivningsår: 1986
ISBN: 1850660069
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bhagwan Shree Rajneesh and his Orange Movement have been in the news ever since he founded it in Poona in the early 1970s. Here is the inside story, told by a man who was for many years a devoted follower of Bhagwan, one of his inner circle, and the head of his personal bodyguard.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bhagwan the God that Failed :


animisha 2006-05-23 19:46
Hugh Milne har i nästan tio år ingått i den närmaste krets av lärjungar kring Bhagwan, först som bl a hans livvakt, sedan med mer avlägsna jobb. I den här boken beskriver han ganska rakt upp och ner hur han har haft det. Hans syn på Bhagwan ändras från mycket positiv i början av boken till rätt negativ i bokens slut. För mig som under några år har befunnit mig i den yttre kretsen av Bhagwans lärjungar är det chockande läsning. Det känns overkligt trots att författaren låter uppriktig - vilket naturligtvis inte behöver betyda att allt han skriver är sant. Trots det negativa väcker boken också en längtan tillbaka till en tid som för alltid har gått, en tid då jag och många med mig trodde att vi skulle ändra världen till en mycket bättre plats att leva på.

Boken har skrivits något år efter det att Huge Milne lämnade "rörelsen" och den skulle ha vunnit på att få mogna lite längre. Mot slutet är det väldigt svart-vit tänkande. Även språket är inte upplyftande, men boken är snabbläst och jag hann med den under en kall och regnig helg.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bhagwan the God that Failed


  Köp boken som film på cdon: