bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Serietidningsreklam
 J. Wilhelmsson
Hallucinationer
 O. Sacks
Levande litteratur Frå..
 T. Zetterholm
Time Travel: A History
 J. Gleick

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerImpressionism

 
Författare: Peter H. Feist
Genre: Fakta
Ämnesord: kultur, konst, måleri
Utgivningsår: 2006
ISBN: 3822850535
 
Romantik:  4
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Covering the full scope of Impressionist painting, this book outlines the history of Impressionism in France, addressing the work of the acknowledged masters, and that of such unjustly neglected artists as Bazille, Caillebotte, Berthe Morisot or Lucien Pissarro. It contains bibliographies, portraits and biographical data on 236 artists.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Impressionism :


axel-nelson 2006-05-22 00:26
En liten nätt tegelsten i drygt pocketformat men med 704 sidor och säkert en skaplig bit över tusen konstreproduktioner (av för en gångs skuld bra kvalitet!).
Jag kan bli lite trött på de eviga tre: Monet, Manet och Renoir. De är överskattade och det märks att de formligen massproducerade sina tavlor (av det enkla skälet, att yrkeskonstnärer måste massproducera "äkta olja på duk" för att kunna försörja sig). Dessa är förstås representerade och lite fjäskiga "mammaochbarn-målaren" Mary cassat. Men här finns även flera nordiska (plus för Nils Kreuger, Krohg, Hanna Pauli, Järnefelt och Werenskiold, men varför ska kluddarparet Ancker vara med?). För mig okända skickliga polacker, spanjorer, tyskar, ryssar och italienare och andra "ofranska" är med (vilket de aldrig är i andra böcker om impressionister). Mängder av bra impressionistisk konst skapades tydligen på annat håll än runt Seines stränder!. Den för mig okände tysken Lovis Corinth är representerad med ett underbart självporträtt, där han med fyllots tomma blick stirrar rakt fram och krampaktigt klämmer sin hustrus blottade bröst och hon tittar mot en med en blick som tycks säga "Jävla stinkande äckliga gubbjävel..." Här finns John Singer Sargent som liksom Anders Zorn (också med i boken) blev stormrik på att måla eleganta porträtt av amerikanska överklassdamer.
Här finns nästan allt av det bästa från den tidens västerländska måleri.
Fast det hade varit kul om de hade haft med Strindberg oxå. Han var kanske ingen stor målare, men i sitt måleri var han decennier före sin tid.
Kort sagt, en av de bästa och definitivt med mångsidigaste konstbok jag avnjutit! Och mer prisvärd är omöjligt att hitta!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Impressionism


  Köp boken som film på cdon: