bokrecensioner boktips

Cherrys värld

Författare: Norris Church Mailer
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, krig, politik, mord, psykologi, historia, kärlek, kultur, spänning
ISBN: 9127092860


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är 1969. I USA rasar protesterna mot Vietnamkriget. Människan tar de första stegen på månen. I Woodstock manifesterar Flower Power sin frihet, och i Hollywood håller Mansonligan sin mordorgie hemma hos Sharon Tate.

Allt medan landet exploderar hackar Cherry Marshall lök i konservfabriken i Sweet Valley, en håla i djupa amerikanska södern. Cherry är lång, tafatt och fullkomligt omedveten om hur vacker hon faktiskt är. Tillsammans med bästisen Baby gör hon det bästa möjliga av situationen bland alla fåfänga collegeflickor, gudsnådliga föräldrar och strävsamma invandrare. Men självgoda Sweet Valley kan inte hålla världen borta.

I Cherrys värld dyker Tripp Barlow upp, och hon börjar ifrågasätta allt hon hittills så godtroget trott på. Den helvita, präktiga bygd hon växt upp i ockuperas av synd, brottslighet, alkohol, marijuana och LSD.

Vietnamkriget förstör männen ända in i själen och lämnar ingen i fred. Det kommer brev om vidrigheterna där bortifrån, och veteraner återvänder hem, fysiskt och psykiskt deformerade. Alla prydliga lögner Sweet Valley är byggt på börjar rasa samman då Cherrys kompis Carlene hittas mördad i sjön.

Norris Church Mailer berättar med värme, humor och stor mänsklig mognad om en skara oförglömliga gestalter ur det svunna sextiotalet. Hon vet mycket om drömmar, längtan, uppvaknanden, och om riskerna med att alltför snabbt tvingas bli vuxen i en tid då tron på falska auktoriteter effektivt skjuts i sank
Medelbetyg: 3,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Cherrys värld :
2006-05-06 21:17
Detta är en fruktansvärt bra roman! Den har allt. Humor, trivialitet, sorg, glädje allt där emellan.

Romanen om Cherry och hennes frikyrkliga liv i den lilla byn i slutet av 60-talet tar tag i mig direkt och jag kan inte släppa boken.

Det handlar om Cherrys sökande efter ett vuxet självbestämmande. Men mitt i hennes glädjefulla och bekymmerslösa liv så kommer den yttre världens flower power era med sina tillhörigheter, och Vietnamnkrigets fasor är närmare henne än vad hon tror.

Boken är på 485 sidor. Kanske kunde den ha kortats ner något då jag ungefär i mitten känner att jag stampar på samma ställe. Men det är bara för en kort stund, för sedan är jag fast igen och försöker klura ut hur slutet ska bli.

Betyg 5
2006-07-26 03:12
Banalt språk.
Gick ej att läsa ut.
Betyg 1
2007-04-13 16:19
Länge sedan jag läste den. Köpte den på bokmässan i Göteborg för flera år sedan på vinst och förlust. Började att läsa och kunde inte sluta läsa, utan jag sträckläste den.
Betyg 4
2009-03-10 20:10
Jag älskar den här boken!
Min absoluta favorit!
Den har allt. Det är definitivt en bok jag tänker läsa om.
Stämningen, berättelsen och språket. Allt är perfekt.
Läs den!
Betyg 5
2010-12-15 17:54
Läste för länge sedan. Mycket bra bok.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Cherrys värld
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
Beskyddaren
 S. Scarrow