bokrecensioner boktips

En mus för alla tider

Författare: Michael Hoeye
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9171338810


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Urmakaren Hermux Tantamoq är en hårt arbetande mus och lojal samhällsmedborgare i den lilla staden Pinchester. Han lever ett lugnt liv och värnar om livets små enkla glädjeämnen: mysiga hemmakvällar med sin tama nyckelpiga Terfle, en kopp gott kaffe, en god ostskiva att mumsa på. Hans tillvaro får en kraftig törn när Linka Perflinger, våghalsig aviatris och äventyrerska - och därtill mycket stilig - uppsöker honom i urmakeriet, lämnar ett armbandsur för skyndsam lagning och stjäl hans hjärta. Hermux väntar ivrigt men förgäves på att hon ska komma tillbaka. Istället dyker en lömsk råtta upp och kräver att få klockan. Hermux anar oråd. Vad har hänt med fröken Perflinger? Är hon i fara? Hermux' lugna liv förbyts nu i dess motsats och i sin iver att spåra och rädda den underbara fröken Perflinger dras han in i en invecklad härva där en excentrisk kosmetikatycoon, en ondskefull plastikkirurg och en flock gulögda och tunnläppade laboratorieråttor spelar huvudrollerna.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En mus för alla tider :
2006-04-24 14:48
Den här boken är lite annorlunda. Det är en gnagar-värld som ska vara nån sorts satir på vår egen värld. Det är konkurrens och ekonomiska intressen som styr. Själva berättelsen om urmakaren Hermux som gör sig själv till privatdetektiv när en skön flickmus tycks försvinna. Jag tyckte att stilen kändes mer som en "pojk-bok", det var den lite maskulina sidan av mig som gillade den.
Betyg 2
2009-11-16 18:50
Den är underbar! Så fin och söt men så väldigt läskig. vissa kvällar kunde jag inte sluta läsa för att jag var rädd att inte kunna sova. Jag tyckte väldigt mycket om boken!
Betyg 4
Liknande böcker:
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Morianerna
 J. Ekström