bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen djävulske engelsmannen

 
Författare: Frances Stonor Saunders
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, religion, historia, kultur, spänning, äventyr
ISBN: 9113014528
 
Spänning:  5
Lärorik:  8
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En bok om den engelske härföraren John Hawkwood som under 1300-talet var en i kretsen av de engelsmän som under ett uppehåll i 100-årskriget begav sig till Italien för att där kriga för den som ville betala. Italien bestod vid denna tid av rivaliserande kejsardömen och stadsstater så marknaden var god.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den djävulske engelsmannen :


axel-nelson 2006-04-23 02:30
Italien tycks vara dömt att alltid vara i kaos. Under trettio år på medeltiden såg en engelsman till att kaoset var värre än vanligt.
Legosoldaten John Hawkwood hade en stor armè av knektar som härjade i ett Italien som var slitet mellan självständiga stadsrepubliker och maktgalna påvar. Genom att sälja sina tjänster till än den ena och än den andra, blev Hawkwood och hans knektar rika som troll medan gemene Italienare förblödde. När han dog vid en för tiden tiden anmärkningsvärt hög ålder fick han en statsbegravning i Florens och hans grav smyckades med en målning utförd av den tidens störste konstnär. Märkligt? Inte alls. En av vår tids värste massmördare, Henry Kissinger, fick Nobels fredspris.
Ps. För en svensk kan det vara intressant att, en av våra mest kända politiker, nämligen Heliga Birgitta tillsammans med ett annat helgon, Kartharina, intrigerade i bakgrunden.
Betyg 3

poby 2006-07-08 12:23
En bok om John Hawkwood. Hawkwood var en s.k. riddare, som stred på engelsmännens sida i 100-årskriget mot Frankrike under 1300-talet. Under en paus i kriget, så drog han och hans "här" ner till Italien för att tjäna pengar på krigen mellan de olika staterna på den Iberiska halvön. Hawkwood stannade i Italien under resten av sitt liv och blev en förmögen man på att kriga och mörda i olika staters namn.
Saunders har gjort ett fantastikskt researcharbete och ger en levande bild av livet i Italien under 1300-talet. Boken handlar inte bara om Hawkwood, utan ochså om Katarina av Siena och författaren Chaucer. Ibland är det svårt att hålla reda på vem som Hawkwood strider för, men det hade nog befolkningen i Italien också problem med på 1300-talet. En diger, välskriven och mycket intressant bok.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den djävulske engelsmannen


  Köp boken som film på cdon: