bokrecensioner boktips

Fy katten

Författare: Jim Edgar
Genre: Humor
Ämnesord: djurhumor
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9171302387


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De är läskigt fula. Osannolikt knäppa. Groteskt mänskliga och totalt ... oemotståndliga! De 122 avporträtterade katterna i boken Fy katten! är ungefär lika gulliga som en speedad Gollum. I ett veritabelt "förbrytargalleri", komplett med information om namn, ålder och hobby, visar de här upp sina mörkaste sidor.

Träd in i en värld av elaka katter, lismande katter, skenheliga, patetiska och pinsamma katter. Katter som dricker upp din drink, steppar på din säng och bajsar på vardagsrumsmattan. Katter som du kort sagt aldrig sett dem förut.

Utdrag ur boken:
Det är ingen hemlighet att det är katten som äger dig och inte tvärtom. Varför ägna sig åt uppblåst självbedrägeri? Stackars människa,det är inte ditt fel, Katten har varit sådan från första börjanända sedan tiden före Edens lustgård. Han satte Adam och Eva på plats. I smyg hjärntvättade han tusentals egypter. Han tillskansade sig hundens ställning som sällskapsdjur hos de gamla grekerna och har slagit klorna i världspolitiken genom historiens gång. Men nu har katten fått nog - av mig,och utan tvekan av dig.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fy katten :
2006-02-06 17:44
Jag är en kattmänniska,jag älskar katter. Och jag älskar böcker om katter. Och detta är en helt underbar bok! Det är en bok med rätt udda kattbilder,med text. Jag kravlar omkring på golvet av skratt,jag vet inte,men jag kan inte hjälpa det. Jag finner det vansinnigt roligt,med en kul bild på en katt och den dräpande replik "ifrån" katten. Jag har också en rätt udda humor. Men jag ÄLSKAR denna bok! När jag hittade den i Humor&Lyrik-hyllan på jobbet kunde jag helt enkelt inte låta bli att köpa den fast jag gett mig själv köpstopp på böcker...men jag ångrar inte att jag gick emot mig själv och köpte denna! Det finns också en hemsida bakom denna bok,som också kan bidra med ett antal kattrelaterade garv : http://www.mycathatesyou.com/
Betyg 5
2010-08-20 15:29
Älskar katter och fick den här boken i julklapp, Perfekt present och roligt att läsa
Betyg 4