bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMorfin

 
Författare: Tomas Jacobsson
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, psykologi, humor, kärlek, spänning
ISBN: 9146200975
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Stockholm, Marrakech, Paris, Venedig, Kairo. Och Stockholm igen. Morfin är en roman som utspelar sig under de där korta åren då Internet slog igenom.

Den är till alla er som cashade in i tid.
Och till er som inte gjorde det.

Den handlar om Ian och Isabel och deras vänner. Ett gäng 30-åringar som som faktiskt försöker förstå meningen med livet. Någon skulle kanske säga att de lever ett ytligt liv utan innehåll, att de köper sin lycka och knarkar bort sina dagar.

Andra skulle säga att de gör allt för att inte slösa med tiden. Att de utnyttjar varenda sekund. Till arbete, sex, droger, prylar och resor. Till sin familj och till sina vänner. Till att konsumera sin samtid. En roman om kärleken.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Morfin :


koala_75 2005-12-30 09:06
Huvudpersonen Ian är döende i cancer och för att mildra smärtorna tar han morfin. Drogen gör dessutom honom lyckligare. Han ökar dosen successivt tills han en dag inser att han faktiskt är missbrukare.

Fast det stör honom inte så mycket för han lever nämligen som om varje dag vore den sista. Tillsammans med flickvännen Isabel och deras gemensamma vänner festar han dygnet runt, året om. Det är sprit, droger, sex, resor och exklusiva kläder som gäller.

Ian och hans kompisar har långa djupa diskusioner om livet i allmännhet. Det mesta är de kritiska till men det är roligt att följa dialogen romanen igenom.

Jag blir lite förbryllad över hela historien. Den håller mig fast, men jag vet ändå inte om jag tycker om den. Den känns för osympatisk men är ändå en samtidsroman som roar mig.

Betyg 4

bonadea 2008-10-02 09:27
Jag har svårt att bestäma mig om vad jag tycker Tomas Jacobssons Morfin, lite besviken är jag för jag hade lite högre förväntningar på den. Den är inte dålig ibland är den t om bra men stundvist är den även seg. Men det är en bra samhällsskildring om ett svenskt yuppieliv som jag annars inte vet särskilt mycket om
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Morfin


  Köp boken som film på cdon: