bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Body Double
Dödens väntrum
Harvest
Keeping the dead
Stolen
The apprentice
The Sinner
The surgeon
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlint raseri

 
Författare: Tess Gerritsen
Genre: Deckare
ISBN: 9780007432431
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Claire och hennes son, Noah, är förkrossade av sorg sedan Noahs far gick bort i cancer. För att få en ny start i livet flyttar de från storstaden till Tranquility, en lugn badort i nordöstra USA. Claire köper ett mindre hus och öppnar en egen praktik i centrum. Noah börjar i stadens skola.
En vinterförmiddag förändras allt. En elev på stadens skola öppnar eld bland sina klasskamrater – och skjuter sin lärarinna till döds. Det visar sig att förövaren är en av Claires patienter. Han hade nyligen ordinerats att sluta ta sina nervlugnande tabletter ... Claire blir genast misstänkt för att ha ställt fel diagnos på pojken och man försöker ge den nyinflyttade läkaren skulden för dådet. Claire är emellertid övertygad om att det är något annat som har orsakat pojkens onormala beteende. Hon undersöker honom och tar prover på allt som överhuvudtaget går att testa.
Det dröjer inte länge förrän nästa brutala våldsdåd inträffar. En pojke har helt oförklarligt löpt amok i sitt hem och knuffat sin rullstolsbundna mumma utför en trappa. Claire ser ett samband mellan denna händelse och skottdramat i skolan och försöker hitta en gemensam nämnare. Men någon vill dölja sanningen och Claire motarbetas från flera håll. Den ende som står på Claires sida är polismannen Lincoln Kelly. Han får henne att härda ut och deras förtroende för varann växer sakta till kärlek.
De fruktansvärda våldsbrotten fortsätter, och Claire tycker sig vara lösningen på spåren när hon plötsligt inser att hennes egen Noah har förändrats de senaste månaderna. Han är onormalt irriterad, aggressiv och inåtvänd. Claire fruktar att det kan vare ett tecken på samma oförklarliga ilska som drabbat de andra pojkarna i staden.
Är Noah drabbad? Vad är det som orsakar dessa omotiverade raseriutbrott? Och vem är det som försöker hindra att sanningen kommer fram i ljuset?
Claire måste få veta. Det kan gälla liv eller död för hennes son – och för hela Tranquility.Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blint raseri :


inca 2003-12-29 08:07
Ganska spännande och läsvärd thriller.
Betyg 3

Margut 2004-02-24 19:37
En spännande bok där man får följa läkaren Claire som flyttar tillsammans med sin son till en liten småstad. Intressanta personer och intrig. Läsvärd!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blint raseri


  Köp boken som film på cdon: