bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Barndomshemmet : en ro..
 T. Stålmarck
Booze
 B. Danielsson
Serotonin
 M. Houllebecq
Bordellhärvan : makten..
 D. Rauscher
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Döttrar
 H. Henning
Boel och Oscar
 J. Sundström
Kärlekshandling
 J. Eugenides

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDöp alla djuren

 
Författare: Alison Smith
Genre: Roman
Ämnesord: depression, ungdom, död
ISBN: 9100102296
 
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alisons storebror dör i en bilolycka när hon är femton år. De djupt religiösa föräldrarna lyckas med att både överbeskydda och göra henne totalt osynlig samtidigt och i nunneskolan får hon göra som hon vill, eftersom det är så synd om henne. Alison tror att hon kan få tillbaka sin bror genom att rekonstruera olyckan.

Övrigt
När Alison är 15 år går hennes storebror Roy ut genom dörren för att aldrig komma tillbaka. Han är på väg till sitt sommarjobb när hans skåpbil kolliderar med en annan bil. Döden är ögonblicklig. Bror och syster var så nära varandra att deras mamma kallade dem båda för ett namn - Alroy. Och hur ska den ena halvan klara att leva vidare när den andra halvan dör?
Med skärpa, ärlighet och klarsynthet skildrar Alison Smith familjens sorg, de sömnlösa nätterna, föräldrarna som blir fullständigt överbeskyddande men samtidigt glömmer bort henne och hur en tro på livet och Gud utplånas. Döp alla djuren är en memoar om hur en flicka blir vuxen och tvingas att lita på sig själv. Osynlig för sina föräldrar gör hon allt hon vill på nunneskolan - hon är ju Flickan vars bror dött. Och Alison tror att om hon iscensätter olyckan igen med sig själv som förare när hon fyller 18 så kan hon få sin bror tillbaka.

Döp alla djuren blev huvudbok i Book of The Month Club, har lovordats av kritikerna och såldes för rekordstora förskott till många länder runt om i världen.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Döp alla djuren :


faith 2005-12-14 17:50
Den här boken lyckades ja välja i Akademibokhandeln I Lund på ca ½ timme, då jag skulle bestämma vilken bok jag skulle köpa för mitt presentkort före jag skulle rusa vidare... Och det blev verkligen ett lyckat val. Fastän ja baserade det 50% på omslaget och titeln... och 50% på ämnet....

Döp alla djuren är en sann historia om Alison Smith åren efter hennes brors död i en tragisk bilolycka. Visst handlar det mycke om död och acceperande av döden, men det är också en berättelse om en ung flickas uppväxt, tonnår..., som dock starkt präglas av brodens död. Och en hel del religion blir det också, eftersom Alison kommer från en djupt troende familj och går i en katollsk skola. Titeln Döp all djuren syftar på behovet att sätta namn på allt och inte lotsas att det inte finns.

En verkligt fin och rörande berättelse. Mer behöver man inte säga.
Betyg 5

Phenomena 2009-12-27 20:34
Alison är tjejen vars bror dött. Detta är hennes berättelse om sin sorg, smärta och saknad.
Denna bok kändes tung och trög att läsa. Var inte särskilt gripande. Levde mig aldrig ordentligt in i den. Kan hända var det inte boken det var fel på, kanske var det min egen koncentration som brast.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Döp alla djuren


  Köp boken som film på cdon: