bokrecensioner boktips

Kantorns änglar

Författare: Ylva Brodin
Genre: Roman
Ämnesord: psykologiskt drama
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9189390318


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Något går förlorat när barndomen är över, tänker han vemodigt. Det klara, öppna sinnet fördunklas av förnuftets torra pregnans. Vi stiger ut genom en blommande, himmelshög portal och in i en trängre och fattigare värld. Vägen tillbaka sluts för evigt. Vissa lyckas, som av en slump, få en blomma med sig därifrån. Med den osynligt fäst i håret, kommer de alltid att bära med sig en längtan. De tvingas på irrfärder, i sitt sökande efter den större världen. Därför får de aldrig frid i sinnet.''

Medan kantorns toner stiger mot höjderna, lägger svarta änglar sina vingars mörker över det lilla samhället, där alla känner varandra sedan barnsben - eller tror sig göra det. Men en oväntad tragedi inträffar och följs snart av fler omskakande händelser. Och plötsligt verkar ingen längre säker på någonting.

De två systrarna driver tillsammans ortens veterinärklinik och sjunger båda i den lokala kyrkokören. Genom den bräckliga, men ändå starka, Josefin lär vi känna människorna och deras skiftande levnadsöden. Här finns, bakom vardagliga relationer och skeenden, också en annan berättelse; om kvardröjande barndomsupplevelser, säregna vänskapsband och stark passion.


Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kantorns änglar :
2004-02-06 18:22
Denna bok blev en stor läsupplevelse för mig!

Jag håller inte alls med föregående recensent. Tvärtom tycker jag att boken växer ju längre man kommer in i berättelsen. Allt känns äkta, och det mycket är spännande trots den vardagliga tonen.
De händelser som skildras kunde lika gärna inträffa i ditt eller mitt liv.
Detta är en bok som stannar länge inom mig efter att jag vänt det sista bladet. Här finns så mycket mellan raderna som får mig att tänka till.
Dessutom är det ett driv både i språket och handlingen som gör att man inte kan sluta läsa förrän boken är slut.
Betyg 5
2019-04-03 19:49
Sådär skulle jag vilja säga. I bokens prolog får jag en uppfattning om att det här skulle vara en thriller, vilket den dock visar sig inte vara. Jag gillar karaktärerna och systrarna och deras personlighetsdrag som känns genomtänkta. Jag tycker dock att den är lite för tung, lite för dyster, lite småtråkig och lite svår att hänga med i.
Mycket negativt har jag skrivit, men den är absolut inte dålig. Väldigt välskriven är den och med ett väldigt bra språk!
Jag läser gärna fler böcker av Ylva Brodin!
Väldigt bra uppläsare dessutom!
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kantorns änglar
Samma Författare: