bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Anne på egen hand
Vår vän Anne
Liknande böcker:
Rymlingarna
 U. Stark
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Astrid, alltid Astrid!
 C. Lannebo
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Ett magiskt misstag
 K. von Bredow

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDrömmens uppfyllelse

 
Författare: L.M Montgomery
Genre: Ungdom
ISBN: 9129658829
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Del tre om Anne, Drömmens uppfyllelse, handlar om hur Anne flyttar till Kingsport för att studera. Hon upplever några innehållsrika år fyllda av studier och glada upplevelser med såväl gamla som nya vänner. Den ena friaren efter den andra anmäler sig, men så småningom kommer hon till klarhet om vem hon egentligen alltid har velat ha.

Ny utgåva av de första fyra titlarna i Lucy Maud Montgomerys klassiska serie om Anne på Grönkulla. Många generationer har läst böckerna om Anne och skrattat och gråtit med henne. På biblioteket är de alltid mycket efterfrågade av läsare i alla åldrar.

”Äldre par hade vänt sig till ett barnhem för att få en pojke. Av misstag skickades en flicka i stället.” Så stod det i en tidningsnotis som Lucy Maud Montgomery fick syn på. Det blev idén till den första boken om Anne på Grönkulla, den rödhåriga, fräkniga och pratglada kanadensiska flickan som blivit så älskad över hela världen.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Drömmens uppfyllelse :


ElinLeticia 2005-11-24 15:33
Marillas bästa vän Rachael Lynch förlorar sin make och flyttar in hos Marilla på Grönkulla. Anne kan nu utan samvetskval börja läsa vid högskolan. Hon hittar underbara vänner och tar steget ut i socitetslivet. Anne som blivit allt vackrare genom åren fortsätter charma sina vänner och får en rad med friare efter sig. Mest ihärdig är barndomsvännen Gilbert Blythe som dock inte motsvarar Annes överdådigt romantiska ideal. Men när mannen med stora M väl dyker upp känns inte alla de egenskaper Anne väntat på så viktiga längre, och Gilbert har skaffat sig en ny flicka....

När jag nu beskriver boken låter den enormt romantisk. Men barndomsvännen Gilbert och den långsamma processen för Anne att inse att han är den rätta är INTE det primära i denna bok (eller de två tidigare). Istället är det Annes studentliv och vänskap med olika studiekamrater som är det viktiga. Kärleken är ganska sekundär. Inte förrän alla Annes vänner har skaffat sig fästmän börjar hon se sig om på allvar efter någon att dela livet med. Jag tycker om denna inställning. Kärleken är inte oviktig, men den är inte heller viktigare än de andra delarna i Annes liv. Jag tycker mycket om boken och den får en fyra i betyg.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Drömmens uppfyllelse


  Köp boken som film på cdon: