bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mina universitet
 M. Gorkij
Ute i världen
 M. Gorkij
Stigfinnaren
 J. Cooper
Bror Och Syster
 G. Eliot
En yankee vid kung Art..
 M. Twain
Fyrtornet vid världens..
 J. Verne
Mathias Sandorf
 J. Verne
Kung Salomos skatt
 R. Haggard
Magellans världsomsegg..
 S. Zweig
Jude The Obscure
 T. Hardy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerThe Princess Bride

 
Författare: William Goldman & S Morgenstern
Genre: Klassiker
Ämnesord: mord, psykologi, humor, natur, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9780747590583
 
Spänning:  8
Romantik:  7
Humor:  8
Lärorik:  6
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Beautiful, flaxen-haried Buttercup has fallen for Westley, the farm boy, and when he departs to make his fortune she vows never to love another. When she hears that his ship has been captured by the Dread Pirate Roberts - who never leaves survivors - her heart is broken. But her charm draws the attention of the relentless Prince Humperdinck who wants a wife and will go to any lengths to have Buttercup. So starts a fairy tale like no other, of fencing, fighting, torture, poison, true love, hate, revenge, giants, hunters, bad men, good men, beautifulest ladies, snakes, spiders, beasts, chases, escapes, lies, truths, passion and miracles.

Utdrag ur boken:
I said, 'What do you mean ''Westley dies''? You mean dies?'
My father nodded. 'Prince Humperdinck kills him.'
'He's only faking though, right?'
My father shook his head, closed the book all the way.
'Aw shit' I said and started to cry.


Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av The Princess Bride :


Kenny 2005-11-08 18:20
En riktigt spännande, vacker och rolig bok som jag sträckläste och hade svårt att lägga ifrån mig. Se till att läsa förorden, boken börjar på sidan 35, och missa inte de åttio sidorna extramaterial på slutet. Själva historien är ursprungligen författad av den florentinske historikern S. Morgenstern, Goldman har sammanfattat och tagit bort de trista delarna. Förutom förord och efterord flätar han in sina egna finurliga förklaringar och kommentarer flitigt utan att för den skull stå i vägen för historiens gång. Det här är ingen sagobok, det är en läskigt spännande historia. Läs den! Även filmatiseringen rekommenderas: http://www.imdb.com/title/tt0093779/
Betyg 5

Salamis 2007-12-31 17:06

Även om det går att hoppa över introduktionen, förordet, och fortsättningen med tillhörande förklaring så ska man läsa "The princess bride" från pärm till pärm för att få hela historien.

Boken består av två sagor: Den om Buttercup (som för övrigt lever i "ett land mellan Sverige och Tyskland") som måste gifta sig med den tyranniske prinsen Humperdinck. Den andra där Goldman ger en väldigt förskönad (läs: påhittad) beskrivning av sin barndom och etablerar sin pseudonym S. Morgenstern. Det här är den så kallade "the good parts" versionen, som faktiskt är ett väldigt effektivt sätt att ta sig genom lite tråkigare delar utan att behöva skriva dem (exempel: Goldman kan dyka upp mitt i ett kapitel och säga "sen tog jag bort den 200 sidor långa skildringen av hur Buttercup tränas för att bli en sofistikerad prinsessa".)

"The princess bride" är ett väldigt lyckat försök att skapa en typisk saga, men som innehåller mer humor och tilltalar även lite äldre läsare. Vad jag inte gillar är det på tok för abrupta slutet och när delarna om Goldmans "privatliv" blir alltför...tillgjort.

I slutet av boken så utlovar Goldman en fortsättning (som heter "Buttercup's baby"). Man får till och med läsa första kapitlet. Det var 1973, men fortfarande ingen bok.

Betyg 4

Candrah 2010-04-26 18:58
Eftersom jag sett filmen ett 20-tal gånger tyckte jag det var dags att även läsa boken. Filmen följer boken mycket bra och var därför en rolig upplevelse. Berättelsen har verkligen allt; kärlek, spänning, vänskap, äventyr, humor m.m. Hur mycket jag än tycker om filmen så måste jag ändå säga att som alltid är boken bättre :)
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till The Princess Bride


  Köp boken som film på cdon: