bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörsta världskriget

 
Författare: H P Willmott
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, historia, kultur
ISBN: 9100107611
 
Spänning:  7
Lärorik:  9
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En bok om första världskriget med fokus lagt på slag, både till lands, sjöss och i luften. Författaren, brittisk militärhistoriker, presenterar nya tolkningar av det militära händelseförloppet och en analys av bakgrunden till kriget och dess konsekvenser för politik, ekonomi, samhälle och kultur.
(Seelig)
Övrigt
Första världskriget var så förödande och hade sådana dimensioner att minnet av det ännu hemsöker oss. Ingen tidigare konflikt hade varit så brutal eller så omfattande.
De slag som utkämpades till lands, till sjöss och i luften är själva kärnan i detta verk, och en del utmanande, nya tolkningar av det militära händelseförloppet läggs fram. Men H. P. Willmott har också åstadkommit en insiktsfull analys av krigets bakgrund och av dess konsekvenser för politik, ekonomi, kultur och samhällsliv.
Mängder av källor har sammanställts för att erbjuda läsaren ett unikt perspektiv på kriget. Personliga intryck av striderna, brev hem från fronten och oförglömlig krigstidspoesi ger denna bok en häpnadsväckande skärpa och påminner om det viktigaste i detta "krig som skulle få slut på alla krig" - dess enorma skörd av människoliv.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Första världskriget :


axel-nelson 2005-10-31 00:02
Jag har recenserat flera böcker om första världskriget här, men denna slår allt. I kartonnage-band är priset desdsutom groteskt lågt (lägre än för en roman!).
Över 300 sidor med ALLT (och lite till) om första världskriget:
För en gångs skuld begripliga översikter över de avgörande slagens förlopp (Verdun, Somme och allt vad de heter), vi får se hur konsten påverkades av kriget, hur de olika dödsmaskinerna förvandlades från primitiva vapen till nästan fulländade apparater (flygmaskinen, granaten, kanonen, stridsvagnen), hur soldatens utrustning såg ut och soldaternas vidriga vardag med massdöd, löss, väta, kyla, sömnbrist, tristess, skador var, hur den amreikanska industrin påverkades.. För en gångs skuld är även fronterna på Balkan och i Mellanöstern väl skildrade. Vad som skapade förutsättningarna för kriget och vad kriget skapade (nämligen förutsättningarna för Andra Världskriget!).
Detta är den första boken jag läst, där även afroamerikanernas segregerade liv omnämns.
Kort sagt, denna väl illustrerade och välskrivna bok har som sagt ALLT och mer där till.
Författarens andra bok, Andra Världskriget verkar efter en snabb genombläddribg lika bra. Men första världskriget intresserar mig mer.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Första världskriget


  Köp boken som film på cdon: