bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNelson.

 
Författare: Claes-Göran Wetterholm
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170920265
 
Spänning:  6
Romantik:  7
Lärorik:  6
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den 21 oktober 2005 är det 200 år sedan lord Nelson mötte döden under slaget vid Trafalgar. I boken får vi följa det farofyllda liv som den odödlige engelske amiralen levde. Läsaren färdas genom Nelsons barndom och uppväxt till hans berömmelse som marinofficer. Claes-Göran Wetterholm skildrar också Nelsons skandalomsusade relation till lady Hamilton en relation som vi kan följa genom deras brevväxling.

Boken är rikt illustrerad med bilder hämtade från samlingar på hotellen Lord Nelson, Lady Hamilton och Hotel Victory i Gamla stan i Stockholm.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nelson. :


axel-nelson 2005-10-10 01:15
"Nelson-mannen som aldrig dör." Detta är en bok i stort format och rikt illustrerad med svenska nelsonminnen. Författaren är mest känd som expert på Titanic-katastrofen. Här skildras den berömde engelske amiralens liv från hans barndom som son till en präst via hans märkliga avancemang i flottan som en karismatisk och egensinnig befälhavare.
Här finns också den romantiska historien om hans kärleksaffär med den vackra Lady Hamilton. Nåja, Lady Hamilton var ofantligt tjock och slösaktig och Nelson själv var ett as mot sin övergivna fru. Redan under hans livstid var han en megakändis. Han levde i industrialismens barndom och fabrikerna spottade ut allsköns muggar, tallrikar och figurer av porslin föreställande honom. Även en relativt fattig beundrare kunde köpa ett nelson-motiv. Och han älskade sitt kändisskap -han var större än David Beckham och Lady Diana och han hade lite av dom båda. När han slutligen träffas av en kula under slaget vid Trafalgar, just i segerns ögonblick, förvandlas han som Lady Di till en martyr och ett nationellt monument. Han begravning blev den pampigaste i mannaminne.
Det här är är ingen bok för den båtintresserade och hans berömda drabbningar skildras summariskt. Istället ligger tonvikten på mänskan och hjälten Nelson. Jag hade velat veta mer om skitstöveln Nelson; Mannen som lät piska en matros till döds, som svek löften och egotrippade värre än en dokusåpakändis.
Eftersom jag själv råkar heta Nelson och har maritim historia som största hobby, har jag kanske ett särskilt förhållande till min enögde namne.
Gillar du en smaskig historia, då är den här boken en pärla. Gillar du maritim historia, blir betyget lägre. Hade jag varit 15 år ung, hade jag gett boken ett högre betyg. Så trots att det är den enda moderna boken på svenska om Nelson, och därför är klart läsvärd, blir betyget bara en trea. Wetterhplms andra böcker är bättre.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nelson.


  Köp boken som film på cdon: