bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Trolldryck
 D. Edqvist
Hippiespåret
 F. Sandberg
Bret Easton Ellis och..
 L. Wolff
Själasörjaren
 C. Falkenland
En sista semester
 M. Zadoorian
Shanghai Performance
 S. Scheuermann
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
Rika flickor
 S. Scheuermann

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBananflugornas herre

 
Författare: Fredrik Eklund
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, homosexualitet
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9197443840
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bananflugornas herre tar oss med på en resa in i det förbjudna tillsammans med en sökande och stolt huvudperson. En som vill befria sig själv från omgivningens konventioner, visa sina fjädrar för hela världen, finna sanningen på sitt sätt. Det är en bok om att skapa sig själv, om utanförskap och homosexualitet, om modet att välja.Medelbetyg: 2 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bananflugornas herre :


Caramilla 2005-08-31 10:46
Författaren beskriver på ett för mig lite dystert och tråkigt sätt hur hans liv tedde sig när han hamnade i branschen. Språket var för högtravande, jag ville läsa om vanlig och hederlig kärlek och mellan två män. Det var det som gjorde mig nyfiken på boken i första hand. Hur man som framgångsrik och ung företags"pamp" helt plötsligt vänder om och ger sig in i porrbranschen i USA.

Men jag blev inte så mycket klokare faktiskt. Förstod aldrig riktigt hans känslor, mer än att han var oerhört kärlekstörstande. Tunn bok som inte gav så mycket.
Betyg 1

jacobsteel 2006-08-04 13:34
Jag gillade den här betydligt mer än hans brors (Sigge Eklund) böcker. Visst, det är ingen vanlig rak kärlekshistoria mellan två män. Snarare en historia om en (mycket ung) mans kärlek till sig själv.

Det är en lätt amoralisk (och väldigt narcissistisk) framgångs-skröna, men mellan alla (ibland något språkligt klumpiga) utsvävningar i lätt gymnasial blog-svenska på speed är det faktiskt rätt mycket känsla i det.

Historien påstås vara själbiografisk (och kanske till och med är det) men det är egentligen inte intressant om alla dom här knaserierna verkligen har hänt eller inte. För vad vet vi om det? - Vi har bara boken.

Och boken känns faktiskt sann och självupplevd på ett sätt som är ganska ovanligt, naket på ett sätt som lyser med sin frånvaro hos många andra debutanter. Men framförallt är det sällan tråkigt.

Trea plus, men den får en fyra för att dra upp snittet lite... ;)
Betyg 4

Zip 2007-04-17 18:01
Fredrik Eklund vill väldigt mycket med sin bok, framför allt verkar han vilja ta sig in i de finlitterära salongerna. Han använder ett språk han inte behärskar till fullo - ibland till och med ryser jag för att den är så illa skriven. Det borde inte vara så svårt att använda rätt ord i rätt sammanhang om man är publicerad författare. Att svänga sig med svåra ord man inte förstår är enbart patetiskt. Och att ingen redaktör upptäckt dessa många och uppenbara fel är än mer otroligt. Och skrämmande.
Betyg 1

verran 2007-07-22 19:22
Ingen bok jag kan rekommendera någon att läsa eftersom jag själv flera gånger funderade på att inte läsa färdigt den. Boken var inte speciellt bra skriven och hade inte någon intressant handling.
Betyg 1

Linda Ch 2007-09-09 14:27
Jag tyckte att boken var ganska onödig. Äment är facinerande, men författaren slarvar bort detta genom att bara lalla runt istället för att vara brutalt ärligt och provocerande, som jag hade hoppats.
Nu blev det en ganska slätstruken historia som kändes lika chockerande som när en emo- tjej
Betyg 2

mestitia 2008-09-28 19:36
Tycker boken e pinsamt underbar!
Tycker folk läser in och antar för mycke. Läs bli glad och slappna av...
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Bananflugornas herreKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: