bokrecensioner boktips

Den sjätte natten

Författare: Annika Bryn
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9132332424





Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Flera mord på offentliga personer skakar Sverige. Gemensamt för offren är att alla på olika sätt motarbetat högerextremism. Polisen letar efter en ensam galning medan klockan tickar och medierna trycker på. Samtidigt försvinner ett advokatpar och deras trettonåriga dotter. Har de bara gett sig iväg på en oplanerad semester eller har det hänt dem något? Hänger fallen ihop? Och kan polisen ens lita på sina egna?

Den sjätte natten rör sig över hela skalan mellan deckare, psykologisk thriller och action. Den utspelar sig under en mycket hektisk vecka, såväl i Stockholm som i Norrlands mest svårtillgängliga terränger.
Annika Bryn är frilansjournalist. Detta är hennes debut.

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sjätte natten :
2003-12-17 16:28
Riktigt bra och spännande debutbok.
Betyg 4
2004-04-23 19:22
Spännande deckare/action. Sträckläsning!
Betyg 4
2004-07-07 19:49
En spännande debutroman vars handling tar sin utgångspunkt i en rad mord på offentliga personer som agerat mot rasism, nazism och främlingsfientlighet i Sverige. Annika Bryn har skapat en god historia, som om möjligt ter sig väldigt osvensk och orealistisk i sin intrig. Den som söker efter en svensk konspiratorisk thriller - snarare än en deckare med mordgåta - har i denna boken hittat rätt och lär inte bli besviken.
Betyg 4
2016-12-18 14:00
Boken är spännande om än något tjatig. Inte alls lika bra som Morden i Buttle! Men det är mer språket jag gillar med författarinnan. Inte alls så mjäkigt och mesigt språk som många andra kvinnliga deckarförfattare har. Och det är ju alltid något positivt! Nu vill jag läsa bok nr. 2, om den nu går och få tag på, vill säga!
Betyg 3
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi