bokrecensioner boktips

En liten kärlekssång

Författare: Michelle Magorian
Genre: Ungdom
Ämnesord: krig, kärlek, ungdom
ISBN: 9185243086


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sjuttonåriga Rose är övertygad om att ingen någonsin kommer att bli kär i henne, hon som lever i skuggan av sin äldre syster Diana. Om Diana är svanen, så är Rose den fula ankungen.
Men båda systrarna står inför en märklig sommar.
Året är 1943. Kriget har satt sin prägel till och med på den sömniga badort dit flickorna sänts för att komma ifrån krigshändelserna. För första gången är de fria att klara sig själva, utan inblandning av någon vuxen.
För Rose blir det en sommar då hon mognar. Hon upptäcker kärlekens villkor, genom att hon kommer en svunnen kärlekshistoria på spåren; en historia som utspelades under ett annat krig, en historia som blir verkligare för henne när hon själv blir kär.

Michelle Magorian har skrivit en lovsång till kärleken, den med stort K. Hon berättar en oförglömlig och spännande kärlekssaga med alla de ingredienser som så många läsare fastnat för i hennes författarskap: glädje och sorg, vänskap, nyfikenhet och ömsinthet.
Medelbetyg: 4,5 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En liten kärlekssång :
2005-08-01 15:06
Den här boken var minst lika bra som "Godnatt mister Tom". Michelle Magorian är en mycket duktig författare...!
En bok om fördomar och så kärlek förstås...:)...Härlig bok!
Betyg 5
2005-08-08 18:25
Håller med överstående: en härlig bok. Ska försöka att läsa några andra av Magorians böcker förutom denna och godnatt mister Tom. Lyckades aldrig ta mig igenom på djupt vatten. Är plats på scen bra?
Betyg 4
2005-11-21 22:21
En underbar bok som jag inte vet hur många gånger jag läst. Otroligt vacker kärlekshistoria som man knappt kan lägga ifrån sig när man väl börjat läsa!
Betyg 5
2006-05-16 14:26
En liten kärlekssång är en av mina favorit böcker. Den handlar om Rose som växer upp från att vara en osäker tjej till en mogen ung kvinna.

Boken innehåller vänskap, kärlek, sog och lite fördomar. Den borde läsas av både ungdomar och vuxna. Den är helt klart värd en 5.
Betyg 5
2006-07-30 00:24
En liten kärleks sång är minst lika bra som godnatt mister tom, michelle har dfenitift blivigt en av mina favorit författare! (läste boken mär jag var 14)
Betyg 5
2007-02-07 19:38
Det är inte alls min typ av bok, och jag läste den endast för att jag älskar Godnatt mister Tom. Men jag tyckte faktiskt om den. Lättläst och vacker historia. (jag läste den på engelska).
Betyg 4
2009-03-17 19:21
Den här boken är mysig med känslor som kärlek, fördomar, relationer och spänning på ett lugnt sätt. Jag tycker att den var mycket bra och liksom boken God natt mister Tom har hon lyckats mycket bra med denna också.
Betyg 4
2009-05-08 10:43
En fin berättelse. Älskade den när jag var yngre. Har läst den flera gånger. Mysig och lättläst.
Betyg 5
2009-09-05 20:25
Den är riktigt bra, det är bara slutet jag är lite besviken på... jag vill veta vad som händer sen, om en av dem dör, om båda dör, eller om båda överlever... Visst är jag glad att det inte var ett sorgligt slut, jag avskyr dem, men det känns... ouppklarat liksom... men jag får ta och leva med det ^^'
Betyg 5
2011-06-26 12:25
den var bra, inte jättebra men bra. Jag gillar att läsa böcker som utspelar sig i en tid som redan varit och "se" hur de var då, men de blir ju svårt att toppa God natt Mr Tom som helt klart lite bättre!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En liten kärlekssång
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud