bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDyrbar kärlek

 
Författare: Ramona Danlén
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185385085
 
Spänning:  1
Romantik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vid ett inbrott hos familjen Svalborg försvinner inte bara dyrbar konst utan även barnvakten,grannens dotter Elina Gullberg. Vad har hänt henne? Daniel och Miriam Gullberg är utom sig av oro. Spaningschef Greger tulin med kolleger tar tag i utredningen. Kennet Svalborg vill skilja sig från Viola, som mistänker att han har träffat en annan kvinna. Ett kraftigt misshandlat lik av en ung naken kvinna hittas i Göteborg en dryg månad efter inbrottet. En kort tid därefter hittas ett lik av en ung man i Mölndalsån. Skjuten till döds. Greger Thulin och kriminalteknikern Charlotte Engman börjar undra om det finns ett samband mellan de mördade personerna?

Utdrag ur boken:
-Herregud, du milde, pressade Kennet fram! Du är absolut den vackraste kvinnan jag någonsin sett, stammade han fram.
Monika skred drottninglikt nerför trappan och log med hela sin vita pärlrad av jämnt formade vackra tänder. När hon bara hade ett steg kvar föll Kennet ner på knä och lyfte upp sin ena hand. När han öppnade handen låg det en stor magnifik diamantring i en ask och glittrade. Synen av den dyrbara ringen värmde Monikas kalla hjärta.


Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dyrbar kärlek :


Chichi 2005-07-28 11:42
Jag läser inte så mycket böcker men den här fångade mig direkt.
Hon beskriver personerna så bra att jag såg dom framför mig.
Fastän att det är mord i boken är den vid vissa tillfällen så rolig att jag fick riktiga skrattanfall.

Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig så jag mer eller mindre sträckläste den.
Betyg 4

hessel 2005-08-03 18:37
Har precis läst färdigt boken Dyrbar Kärlek.Kanonbra.Författaren är debutant i deckarvärlden och har lyckats fånga både människor, miljö.och spänning på ett underrhållande och nagelbitande sätt.Jag väntar på mer från denna kvinna.
Betyg 4

arsenal23 2012-07-16 16:21
Recension av Ramona Franssons deckare Dyrbar kärlek

Boken är utgiven på anomaR förlag (2009) Pocket 307 sidor.
Ramona Fransson är född 1956 i Borås och 1967 flyttade hon till Göteborg.
Dyrbar kärlek är den första deckaren där berättelserna sker i Tjörn.

Handling: Detta är den första delen om spaningsledaren Greger Thulin och hans kollegor på Tjörn.
Kenneth Svalborg vill skilja sig från sin hustru Viola. Han har träffat den mycket yngre och sexigare Monika. Att Kenneth vill skilja sig för att han har träffat en ny kvinna vet inte Viola om, för det har inte Kenneth berättat för henne. Viola är helt förtvivlat, hon har gett upp sin yrkesverksamhet för att vara hemmafru och ta hand om deras två söner. Viola söker tröst hos sina grannar och bästa vänner Miriam och Daniel Gullberg. Daniel är advokat och Viola ber honom biträda henne vid skiljsmässan. Daniel är lite tveksam till det eftersom han även är vän med Kenneth, men lovar att ställa upp.
En kväll när Viola ska resa till Kiel med några väninnor har Kenneth lovat att ta hand om deras söner, men det har han glömt bort, när Viola ringer honom lovar han att komma och hämta pojkarna hos deras kompisar, men han dyker aldrig upp. Miriam och David tar hand om pojkarna när de kommer hem och lyckas övertala sin dotter Elina att sova över hos Viola tillsammans med pojkarna. Eftersom Kenneth Svalborg har dyrbar kons har de ett villaalarm de aktiverar till natten, men denna natt bryr sig inte Elina om att aktivera det och under natten när hon sover sker ett inbrott i huset, någon stjäl all dyrbar konst och på morgonen därpå upptäcks det av Miriam och David och de upptäcker även att Elina är försvunnen. Greger Thulin och hans kollegor kopplas in och tar hand om utredningen. Efter flera månader hittas en ung kvinna död och det visar sig vara Elina. Hela livet förändras för familjen Gullberg, mamma Miriam glider in i en djup depression. Nu är både Viola Svalborgs och familjen Gullbergs liv förstörda. Det tycks bara vara Kenneth som mår bra, men även hans liv kommer att förändras. Lyckas Greger och hans kollegor hitta Elinas mördare och få svar på frågan varför hon blev mördad?

Detta var en mycket spännande deckare av Ramona Fransson. Jag sträckläste den ända till långt ut på natten. Den var både välskriven och bra gestaltad, likaså var den rafflande från första till sista sidan. Ramona Fransson har ett rappt språk och definitivt inte torftigt som många svenska deckarförfattare har. Karaktären Kenneth var en mycket osympatisk man och passade bra in i den här berättelsen. Hans sätt att bete sig och hans kvinnosyn gjorde att mina känslor svallade över och jag reagerade starkt på honom som person och när jag läser en bok som väcker starka känslor när det gäller karaktärer och själva berättelsen, ja då tycker jag den är lyckad och läsvärd. Man ska kunna reagera på det man läser. Nu ser jag fram emot att ta del av nästa deckare av Ramona Fransson.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2012-07-16 (48) www.kristinasimar.se
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dyrbar kärlek


  Köp boken som film på cdon: