bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVinterdrottningen

 
Författare: Boris Akunin
Genre: Deckare
Ämnesord: historia, spänning
ISBN: 9113010204
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Champagne i bokform! Det säger något om charmen, tidsatmosfären och den kittlande spänningen i Boris Akunins roman Vinterdrottningen, den första boken i en serie om gentlemannadetektiven Erast Fandorin som verkar i det sena 1800-talets Ryssland.

Det hela börjar när den vårliga idyllen i Aleksandrovskijparken i Moskva bryts av en ung man som plötsligt lyfter sin pistol mot tinningen och fyrar av. Motivet är mer komplicerat än man först vill tro, och polisnovisen Fandorin blir så småningom indragen i en malström av starka känslor, onda uppsåt och internationella komplotter. Men trots de mörka underströmmarna och den alltmer infernaliska intrigen behåller berättelsen sin lekfulla charm ända fram till det högdramatiska slutet.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vinterdrottningen :


Caramilla 2005-07-25 18:21
Kände mig lite tveksam till att läsa denna bok. En deckare som utspelas i Ryssland på 1800-talet... njae, jag kände mig inte riktigt sugen. Men jag måste säga att min uppfattning ändrades redan efter några sidor. Jag kunde se allt framför mig, miljön, personerna, kläderna, det var nästan så jag kunde känna dofter. Blev nästan lite förälskad i den blyge gröngölingen Fandorin. Intrigen är bra och spännande och handlingen går fort fram i mitt tycke. Jag ska läsa Boris Akunins andra böcker om Fandorin så snart som möjligt. Han har skrivit ett flertal, men än så länge finns nog bara 3-4 st översatta till svenska.
Betyg 4

axel-nelson 2005-07-30 18:53
Miljön och tiden är som gjord för färgrika deckare, men den här deckaren gav mig ingenting. Fast beskrivingen av den unge deckarens fåfänga var kul - David Beckam var inte först! Kul tidsbild oxå, att det inte bara var kvinnorna som för att vara fina, tvingade sig att pina, med korsett!
Man får oxå en god bild av den tidens Moskva. Men en bra bok för mig, är en bok som jag kommer att läsa om igen. Den här kommer jag inte att läsa om.
Omslaget är bättre än boken. Ger inget betyg, eftersom jag inte är någon flitig deckarläsare.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vinterdrottningen


  Köp boken som film på cdon: