bokrecensioner boktips

Dannyboy & kärleken

Författare: Daniel Åberg
Genre: Roman
Ämnesord: musik, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9137126326


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung man iförd frack flyr längs Uppsalas gator. Det är i slutet av maj, det är hett, och han är på väg mot stationen.
Tåget för honom till Stockholm och tunnelbanan vidare mot Medborgarplatsen. Där på perrongen står en ung kvinna som tänker hoppa och ta sitt liv. Men precis när hon ska slänga sig ut lyckas mannen få tag i henne.
Det udda paret inser snart att de bara har varandra att hålla fast vid. De bestämmer sig för att dricka sprit och förbli anonyma, att undvika det förflutna genom att maniskt leva i nuet. Men under kvällen och natten gör sig mannens minnen från studietiden i nittiotalets Uppsala påminda. Och när gryningen kommer har tiden nästan hunnit ikapp både honom och kvinnan.
Dannyboy & kärleken skildrar ett omtumlande dygn i Stockholm. Det är en underhållande men samtidigt vemodig berättelse om kärlek och svårigheten att bli vuxen på riktigt.

(från Forums (förlagets) sida)

Utdrag ur boken:
Vi går längs kajen på Skeppsbron. I flera minuter håller jag hennes hand. Vi går tysta förbi tullhusen, ser natten passera i samma sakta mak som vi rör oss framåt, mot Kungsan, mot Stureplan, mot framtiden eller vart vi nu ska. Det känns som en evighet sedan jag vaknade. När jag öppnade ögonen vid halv sju, med ett ångestfyllt tryck över bröstet och svettig på panna. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det här skulle ske.
- Och tänka sig att jag egentligen skulle ha varit död nu, säger hon.
- Vilket trevligt sätt att inleda ett samtal på.

(Utdrag klippt från Daniel Åbergs hemsida)

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dannyboy & kärleken :
2005-06-30 08:42
Inledningen är det väldigt fart i, en fart som sen fortsätter rakt igenom hela boken. Nästan allt känns som talspråk och dialog och det ger bra nerv. Levande varierande språk och bra flyt imponerar. Ibland blir det lite klyschigt men absolut inte så mycket som jag var rädd för när jag fattade att det skulle bli Söderkrogar och musiksnack rakt igenom.

Inte så lite är det Ulf Lundell (Jack, Kyssen, etc) goes Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) . Och det är väl inte så dumt.
Betyg 3
2005-07-03 23:03
Den här boken grep mig faktiskt något oerhört, vilket kändes oväntat eftersom jag inte hade några direkta förväntningar. Men Dannyboy & kärleken berättar verkligen en stark historia på ett trovärdigt sätt om det där klyschiga om att "bli vuxen på riktigt". Jag var helt tagen när jag la den åt sidan, delvis för att den berättas i ett otroligt tempo och på ett sånt sätt att man inte klarar att lägga den ifrån sig innan man är klar, men också för att slutet är så bitterljuvt att det gör ont, fast på ett sånt där bra sätt.

Men det största plustecknet för mig kom från att jag aldrig läst en bok inom ung-manlig-generationsroman-genren där huvudpersonen lämnar ut sig själv så mycket. Han har en distans till sig själv, är medveten om att han stundtals beter sig jävligt pubertalt och vågar vara känslig. Jag är imponerad. Läs!
Betyg 5
2012-10-28 16:58
Jag hade så gärna velat tycka riktigt bra om den här boken. Men det går inte. Den är för okoncentrerad, för pratig, för yvig. Eller så är det för länge sen jan själv var ung och vilsen?
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dannyboy & kärleken
Liknande böcker:
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Normala människor
 S. Rooney
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Vårströmmar / Vårflod
 I. Turgenjev
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson
Samma Författare: