bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Stockholms blodbad
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn gyllene bur

 
Författare: Carmen Bin Ladin
Genre: Biografi
Ämnesord: religion, historia
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170021430
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Carmen Bin Ladin, uppvuxen i Schweiz med en schweizisk far och iransk mor, är en av få västerlänningar som haft full insyn i vad hon kallar ”lyxtalibanernas paradis”, ett klansamhälle där de styrande männen är ofantliga rika och där kvinnorna hålls som sällskapsdjur.

Som mycket ung träffar Carmen sin blivande make Yeslam bin Ladin (en i syskonskaran som består av 25 söner och 29 döttrar) när han är på semester i Schweiz. De gifter sig kort därefter och flyttar till USA men bosätter sig 1976 i Saudiarabien. Parets äktenskap varar i fjorton år, men Carmen inser så småningom att hon måste frigöra sig från klanen bin Ladin så att hennes tre döttrar ska kunna växa upp till självständiga, välutbildade kvinnor.

Carmen har skrivit sin bok till sina döttrar för att förklara varför hon var tvungen att bryta med den saudiarabiska kulturen: Hon ville inte förlora sina barn eller se dem förvandlas till de ansiktslösa och nedtystade kvinnor hon själv levde bland.

En gyllene bur är ett unikt dokument om ett av världens mest slutna samhällen och om hur det är att leva i ett land där materiell rikedom och medeltida barbari går hand i hand.

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En gyllene bur :


Mystica 2005-06-28 13:01
En intressant och stundvis fasansfull berättelse om Carmen som gifter sig med Usama Bin Ladins bror. Hon är från Schweiz och han är från Saudiarabien. Hon flyttar till hans land och berättar här historian om hur det är att leva i en strängt muslimsk miljö med kvinnofientlighet.
Tyvärr upplevde jag boken som ganska utdragen. Den innehöll ingen spänning och det var lite för mycket politik för att jag skulle kunna smälta allt.
Betyg 3

katchi 2005-06-28 17:40
Bra!
Betyg 3

rolfuno 2007-09-30 23:09
Lättläst, fascinerande,en bok som borde läsas av alla. En bok som ger insyn i muslimernas tänkande, handlande och deras mål.
Betyg 5

Tittih 2008-07-26 21:54
Läsvärd sannbok om att leva i Saudiarabien.
Betyg 4

verran 2009-11-01 10:41
En mycket lättläst bok som var lätt att ta till sig om hur det är att leva som kvinna i Saudiarabien. Skulle vara spännande att veta om det fortfarande är så eftersom det mesta utspelar sig på 80-talet. Riktigt intressant och man får sig många tankeställare. Skönt med en bok som inte rabblar massa fakta utan "bara" beskriver hennes liv där och saker hon får veta.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En gyllene bur


  Köp boken som film på cdon: