bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSeven

 
Författare: Bruno Anthony
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0582416930
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Detective Somerset has only seven more days before he retires to a new, peaceful life on the countryside, but before he can leave he and his partner Mills have to find a murderer who is killing people in the most horrible ways.

Medelbetyg: 1 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Seven :


ElinLeticia 2005-06-11 17:04
En sliten kriminalare vid namn Somerset gör sin sista vecka innan pensionen. Han får en ny partner i den nyinflyttade och tempramentsfyllde Mills. Man hittar liket av en man som tvingats äta ihjäl sig och Somerset som är litterärt bevandrad anar det värsta. De har att göra med en seriemördare som dödar med de sju dödsynderna som mall. Och nu är en synd avklarad, sex är kvar!..Lika många som de dagar Somerset har kvar innan pensionen....

Ibland råkar man på rena katastrofer till noveller. Denna penguinnovell som är skriven efter filmens manus (bara det ger taskiga vibbar gällande den litterära kvalitén) är odiskutabelt en sådan katastrof. Filmen kunde jag iallafall delvis uppskatta för dess mörka och dystra historia (det regnar, det regnar...det regnar fortfarande...och där är Brad Pitt...), men en novell som raderar bort filmens spänningskulmer och till råga på allt är illustrerad med bilder ifrån filmen - kan bara vara en katastrof. Boken är rekommenderad för läsare som vill börja läsa på engelska, men inte vill sätta i sig några tegelstenar. Jag tycker dock att Penguin underskattar sina läsare. Enkel engelska i all ära - men måste det ske till bekostnad av kvalité? Betyget blir en etta, utan några tvivel.
Betyg 1

qwer 2007-09-19 18:41
Detta var den mest värdelösa bok jag någonsin läst och den ar dålig.BRAD PITT SPELAR USELT! jag ger betyg 1 för att....!? och jag gillar kakor och bullar (: sen kan jag skriva såna här gubbar...............!?!?!? (>*.*)><( *.* )><(*.*<) hehe men jag gillar kakor och bullar. PS jag skrev inte detta.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Seven


  Köp boken som film på cdon: