bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen förste ryttaren

 
Författare: John F Case
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
ISBN: 9137114964
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Spanska sjukan svepte över världen 1918-1919 och skördade minst tjugo miljoner offer. Nu hotar en ny epidemi.

Det ryktas att några gruvarbetare som avled i sjukdomen ligger begravda på en avlägsen ö i Norra ishavet. Det innebär att viruset antagligen är intakt och att man skulle kunna använda det för att framställa vaccin.
En amerikansk forskningsexpedition skickas till ön för att hämta kropparna. Journalisten Frank Daly inser att detta är ett lysande tillfälle för honom att skriva sitt livs reportage och får av expeditionens ledare Annie löfte om att följa med. Men han hinner inte fram till båten i tid på grund av dåligt väder och forskarna ger sig iväg utan honom. När expeditionen återvänder långt tidigare än beräknat inser Frank att något fruktansvärt har hänt. Varför har de inte med sig kropparna? Den skräckslagna besättningen tiger som muren. Med fara för sitt eget liv tar Frank reda på det som ingen vill berätta en fruktansvärd hemlighet som kan få livsavgörande konsekvenser för jordens befolkning.


Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den förste ryttaren :


koala_75 2005-05-20 18:17
En riktigt bra och spännande roman, med en radialog och oförutsägfull story. Och med sjukdomen SARS i minnet så gör den än mer spännande
Betyg 3

Åsa2 2006-11-30 21:04
Fantastiskt av Case att först lyckas skriva boken Fader: Okänd som handlar om kloning strax före fåret Dolly och sedan i Den förste ryttaren pricka in en handling som bygger på en sak som inträffade i verkligheten strax efter att den nya boken kom ut. Ruskigt spännande och bra översatt bok. Rekommenderas.
Betyg 5

helix 2009-01-16 10:17
En historia som har sin främsta styrka i den förhållandevis ovanliga ploten. Jag har ganska bra insyn i branschen och den beskrivs trovärdigt - nästan (se nedan). Han får till det ganska bra, Case, men inte alls fullt så svindlande fantastiskt som i "Fader: Okänd". Egentligen är det en ganska platt berättelse annars, som inte ger några egentliga överraskningar. Personerna är ganska platta, blir aldrig riktigt levande och beter sig förutsägbart. Det blir aldrig spännande heller. Och --- författaren går väl på en riktig nit när han beskriver hur viruset förbättrats, men samtidigt blir det inga problem med vaccination?

Det blir ändå en 2:a, för storyn är ganska kul.
Betyg 2

Thomas72 2009-11-24 11:53
OK att läsa men inte mer.
Betyg 3

babyballerina 2010-03-01 21:04
En spännande och fartfylld thriller med ett spännande ämne. Karaktärerna är intressanta, och det är skönt att man för en gångs skull får läsa om en kvinna som är lite blyg och socialt trevande eftersom alla kvinnor faktiskt inte är grymt självsäkra och hårda.
Även det att det handlar om en journalist och en forskare gör den aningen annorlunda från de flesta böcker av deckar/thrillergenren.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den förste ryttaren


  Köp boken som film på cdon: