bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
och döda ligger ner
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet röda skriket

 
Författare: Mary Willis Walker
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9176436276
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Massmördaren Louie Bronk är dömd till döden och skall inom kort avrättas. Kriminalreportern Molly Cates är fascinerad av fallet, har skrivit en bok om hans illdåd inklusive det elva år gamla mordet på Tiny McFarland och tänker sig några avslutande intervjuer med de anhöriga. Men någon försöker lägga krokben för henne med både mutor och hot. När en kvinna hittas mördad på samma sätt som Tiny väcks många frågor. Vem är mördaren? Och varför imitera Louie Bronk? Strax därefter - och bara några dagar före avrättningen - går Louie ut i pressen och säger att han inte mördat Tiny och att Mollys bok är full av lögner. Varför har han ändrat sig? Vill han bara rädda sitt eget skinn eller talar han faktiskt sanning?

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det röda skriket :


Synnez 2005-05-11 19:25
Riktigt spännande deckare om en man som inför sin avrättningsdag berättar för en reporter att han är oskyldig till det brott han ska dö för... Av någon underlig anledning tror hon på honom och börjar forska närmare i fallet. Snart är även hennes liv i fara. Ingen alltför ovanlig intrig, kantyckas, men boken är ändock medryckande och svår att lägga ifrån sig. Upplösningen är spännande och kanske lite väl abrupt men boken är helt klart läsvärd!
Betyg 4

humzprouk 2007-01-03 19:03
En helt ok historia, spännande även fast den då och då kan kännas lite ytligt skriven. Man förstod lite för tidigt hur "vändningarna" ser ut som kommer senare i boken.

Huvudpersonen heter Molly Cates, en ambitiös kriminalreporter som just kommit ut med sin bok om massmördaren Luie Bronk.
Bronk sitter i dödsdömd sen 11 år tillbaka och har bara några dagar kvar att leva, när ett identiskt mord sker som de han sitter dömd för. Kvinnan som blivit mördad har anknytning till ett av Bronks tidigare offer.
Bronk tar tillbaka sitt erkännande av just det offret med anknytning till den nu mördade kvinnan samtidigt som Molly börjar få grova hot i brevlådan!
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-18 22:15
Det var kanske lite väl mycket om för/emot dödsstraffet. Men jag gillade verkligen den här boken, som är den första av tre med reportern Molly Cates. Slutet var jättespännande och Anna Maria Käll läste jättebra!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det röda skriket


  Köp boken som film på cdon: