bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Eurovision i bokform
 J. Goldstein
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Tidens historia
 T. Berg Eriksen
Rummet, tiden och männ..
 G. Clark
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Den banala godheten
 A. Heberlein
Pillret
 I. Carlberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNjut! En bok om små saker som gör livet stort.

 
Författare: Steffo Törnquist
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, musik, psykologi, kärlek
ISBN: 9189406435
 
Humor:  5
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Totalt ett tjugotal kapitel om sånt som gör livet rikare; choklad, cigarrer, cognac, popcorn, dueller i västernfilmer, eld, portvin, koltrastens sång, Pommac, färgen svart, Oscar Wildes brevskriveri, Ford Mustang...

Utdrag ur boken:
"Livet är för kort för att slarvas bort. Livet är exempelvis för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, röka illa rullade cigarrer och att underlåta "bollifiering" av popcornen framför västernfilmen."

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Njut! En bok om små saker som gör livet stort. :


ShivaS 2005-05-03 10:57
Stoeffo Törnquist är känd från tv program så som Steffos Lustjakt och Morgonsoffan på tv4, allmänt uppfattas han som en livsnjutare och i "Njut!" skriver han om alla möjliga tänkbara njutningar. Alla inte så värst intressanta men mertalet är det absolut, han har ett förflutet som journalist och har ett förvånansvärt stort allmänkunnande. Favoritkapitlen var för mig de om Cigarrer, Cognac, Eld och det om Oscar Wilde.

Har man ett intresse för klassiska njutningar.Är detta boken för dig, idag kan den visserligen kännas lite väl nybörjarinriktad men när jag läste den första gången var det en enorm upplevelse. Den är fullspäckad med roliga och för ämnet relevanta citat, den sitter inne med en av de snyggaste layouterna jag sett och den får dig att uppskatta många saker du aldrig tidigare skänkt en tanke. Jag tror faktiskt alla kan hitta minst ett kapitel de kan tänka sig läsa och som de kommer uppskatta.
Betyg 4

jossansten 2008-04-09 01:05
Bilderna och citaten hjälper till att bygga upp en skön stämning. Detta är en bok att läsa eller bara titta i, njutningen kommer ändå. Vissa kapitel läser jag om då och då. Jag har lärt mig mycket om sådant som jag egentligen inte funderat att söka kunskap om, och kan nu mer om congac (vilket jag inte gillar) än min far som gärna tar sig ett glas XO på fredagkvällen.

Det är mycket i denna boken jag inte håller med om - jag gillar inte roquefort, cognac, popcorn eller cigarrer, jag är inte intresserad av mustanger, vilda västern, fjärtaren eller portvin, men OJ, vad jag längtar efter det när jag läser denna boken! Det är helt fantastiskt vad intressant och lockande allt blir när Steffo Törnquist beskriver sina favoriter. Ett sätt att stanna upp i vardagen och uppskatta vad som finns runt om en, njuta av det lilla och upptäcka vad vacker världen plötsligt blir när man avlägsnar det grå dammet från vardagen.

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Njut! En bok om små saker som gör livet stort.


  Köp boken som film på cdon: