bokrecensioner boktips

1979 När Malmö FF var näst bäst i Europa

Författare: Mats Weman
Genre: Historisk roman
Ämnesord: humor, kultur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9185279021


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Telefonen exploderar på nattduksbordet invid Hans Cavalli-Björkmans säng på Hilton Hotel i München. Han svarar med trött röst. I andra änden av luren hörs Puskas Ljungberg. Han står i lobbyn och säger att laget vill prata med styrelsen om segerpremier inför finalen.
Klockan är strax efter nio på morgonen den 30 maj 1979. Det är den största dagen i Malmö FF:s historia - och dagen denna dag börjar med att spelarna vill diskutera pengar.
Cavalli-Björkman tror inte sina öron.
-Det har vi för fan redan kommit överens om, fräser han i luren.
-Nej. Cavalli, det har vi inte, säger Puskas. Vi vill få klart med de pengarna. Annars spelar vi inte idag."

Få såg matcherna. Ännu färre kan historien. Malmö FF:s väg till Europacupsfinalen är en milstolpe i svensk fotbollshistoria. I 1979 - När Malmö FF var näst bäst i Europa berättar de som själva var med om hela resan och ett magiskt år.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av 1979 När Malmö FF var näst bäst i Europa :
2005-04-14 02:07
Boken handlar om precis vad titeln avslöjar (1979 när Malmö FF var näst bäst i Europa), för er som inte kan er MFF historia var 1979 året då MFF kom tvåa i Europacupen (nuvarande Champions League). Jag kan redan nu säga att det är inget litterärt mästerverk rent "hantverks mässigt" dvs hur den är skriven. Den är däremot riktigt intressant både som supporter och som vanlig person med ett öga för historia och stora händelser.

Boken är fullspäckad med intressanta intervjuer och roliga anektdoter. Eller vad sägs om "Bad Boys i Monaco" då spelarna var smittade av tveksamhet på laget av styrelsen och spelarna jäste på stranden?

Den tar upp både historiska personligheter som varit viktiga för föreningen så som Eric Persson och naturligtvis belyser den händelsen som fått bragdguldet för 1979 års bragd med motiveringen"För den serie av bragder som förde MFF som första svenska lag fram till finalen i europeiska
mästarcupen i fotboll.". Boken är enormt lättläst och man klämmer den på fåtalet lästillfällen.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Silvretsrike
 C. Iggulden
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden