bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulen i spegeln
Förbjuden mark
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn härva av skuld

 
Författare: Lesley Horton
Genre: Deckare
Ämnesord: religion, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9189380614
 
Spänning:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rukhsana och Amajit Mahmood har ett lyckligt liv tillsammans. Trots att hon är av sikhiskt ursprung och han är muslim och trots deras familjers hårdnackade motstånd till äktenskapet. När Rukhsana hittas brutalt ihjälslagen rasar hela Amajits värld samman. Vem kunde göra något sådant mot hans underbara fru? Inte kan väl släktingarnas hat ha varit så starkt att de ville se henne död?
Det blir ingen lätt uppgift för kriminalkommissarie John Handford och hans unge assistent Khalid Ali. Mordet väcker upprörda känslor, inte minst bland stadens asiatiska befolkning vars erfarenhet av polisen inte är den allra bästa. Men hade dådet verkligen rasistiska förtecken? Ju längre undersökningen fortskrider desto tydligare blir det att Rukhsana inte var den person som alla trodde. Hennes liv var fyllt av hemligheter och bilden av den trogna, kärleksfulla äkta makan börjar sakta falla sönder.
En härva av skuld är en kriminalroman som tar upp det brännbara ämnet om konflikter, inte bara mellan utan även inom, olika befolkningsgrupper. Det är en berättelse som visar att diskriminering och fördomar finns där man minst anar det och att sanning och försoning är enda vägen till samförstånd.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En härva av skuld :


poby 2005-03-20 13:57
En spännade o lite annorlunda deckare. Visst finns det blod o våld, men det dominerar inte boken. Det viktigaste i boken är förhållandet mellan olika grupper i London. Muslimer, sikher, kristna, kriminella. Allt blandas i "en härva av skuld". Jag tycker man får en insyn o förståelse för hur olika religiösa grupper ser på samma saker.
Betyg 4

Asta 2007-01-26 08:37
Den här bokens titel stämmer verkligen med innehållet! Det är mycket skuld som hanteras här. Rukhsana Mahmood blir brutalt mördad. Hon och hennes Amamit har gift sig över religionsgränserna och vissa misstänker "hedersmord".
Men man upptäcker också att det finns samband med syskonparet Karen och Barry Penistone. Barry som är en överilsk småskurk.

Kommissarie Hanford, som skall utreda fallet, har polisledningen emot sig sedan ett annat mord med rasistiska inslag, skall han klara ut det här utan ytterligare problem?

Jodå den här var spännande. Normalbra deckare. Rekommenderas som lätt underhållning.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En härva av skuld


  Köp boken som film på cdon: