bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest
The Martian: Ensam på..
 A. Weir
Flickan med gåvorna
 M. Carey
Flickan med gåvorna
 M. Carey
Terra Hexa - Den nya v..
 A. Yngve
Demonernas portar 4 -..
 J. Rosenblad

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEon

 
Författare: Greg Bear
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: politik, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 1985
ISBN: 0812520475
 
Spänning:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


The 21st century was on the brink of nuclear confrontation when the 300 kilometer-long stone flashed out of nothingness and into Earth's orbit. NASA, NATO, and the UN sent explorers to the asteroid's surface...and discovered marvels and mysteries to drive researchers mad.
For the Stone was from space--but perhaps not "our space; it came from the future--but perhaps not "our future; and within the hollowed asteroid was Thistledown. The remains of a vanished civilization. A "human--English, Russian, and Chinese-speaking--civilization. Seven vast chambers containing forests, lakes, rivers, hanging cities...
And museums describing the Death; the catastrophic war that was about to occur; the horror and the long winter that would follow. But while scientists and politicians bickered about how to use the information to stop the Death, the Stone yielded a secret that made even Earth's survival pale into insignificance.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eon :


rooy 2005-03-10 17:21
Eon är en svår och mycket fascinerande bok och förmodligen ett måste för den sci-fi intresserade. Den är skriven 1985 dvs innan Sovjetunionens fall och utspelar sig i början av 2000-talet med två konkurrerande stormakter.

En stor asteroid har dykt upp i solsystemet med kurs mot jorden och när den kommer fram lägger den sig i omloppsbana. Både USA och Sovjet skickar dit personal för att undersöka asteroiden och det visar sig att den enorma stenen är ihålig. Innuti döljer sig flera enorma kammare, alla med sina mysterier. Märkligast av asteroidens rum är det sista som helt tycks sakna en bortre gräns - det verkar som att det fortsätter in i oändligheten.

Jag skulle verkligen rekomendera Eon till den som är intresserad av science-fiction. Jag kan även rekomendera den till den som är intresserad av att få något att fundera över. Den är tungläst, man bör nästan ha en utbildning i astrofysik för att förtså alla vetenskapliga termer men samtidigt är den otroligt fascinerande och givande.
Betyg 4

ciclisuite 2008-10-29 18:28
Jag är inte astrofysiker, vet knappt hur man urskiljer karlavagnen. Men jag vet vad jag uppskattar, och jag tycker faktiskt denna bok är lätt tillgänglig. Jag snabbläste de tekniska partierna och koncentrerade mig på handlingen. En av de bästa inom genren.
Betyg 4

asimov 2009-08-28 23:20
Konstigt att det inte blivit film av denna fantastiska S/F roman, men smaken e som baken, nåväl en mycket bra bok iaf.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eon


  Köp boken som film på cdon: