bokrecensioner boktips

Alla syndare ska blöda

Författare: S.A. Cosby
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789180638722


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Titus Crown efter tolv år inom FBI återvänder till Charon County för att ta hand om sin åldrande far och strulige yngre bror bestämmer han sig för att kandidera till sheriff. Ingen svart man har tidigare innehaft posten, och Titus vill göra skillnad.
På dagen ett år efter att han valts till sheriff skakas staden av en skolskjutning. En omtyckt lärare mördas av en före detta elev, och när Titus försöker ta kontroll över situationen och få pojken att ge upp avfyrar en av hans vicesheriffer ett dödligt skott.
Utredningen visar att pojken och den döde läraren delade en mörk, blodig hemlighet - och Titus konfronteras fullt ut med vad det innebär att som svart man bära polisuniform i den amerikanska södern.

Utdrag ur boken:
Han hade träffat Kellie Stoner under en utredning av ett flertal dödsfall bland sexarbetare i området runt Fort Wayne. Kellie var en av lokaltidningen Journal Gazettes två kriminalreportrar. Hon jobbade också som volontär på ett aktivitetshus som riktade sig till sexarbetare och hemlösa. Hon var ett hundrasextio centimeter långt knippe av energi och sarkasm som hade hållit honom på tå under hela intervjun. Långt mörkt hår och matchande ögonfransar. Slät, mörkt brunbränd hud som han senare fick veta berodde på arv från Filippinerna och Italien. Ljusbruna ögon som honungsdroppar, som blev bärnstensbruna när hon blev arg. Som hon hade varit den dagen.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alla syndare ska blöda :
2024-06-25 23:32
Alla syndare ska blöda av den afroamerikanske författaren S.A. Cosby är en intressant, spännande och läsvärd roman, även om handlingen bitvis är mycket obehaglig. Man får inte vara alltför vämmelmagad.
Slaveriet är sedan länge avskaffat i USA och sedan 1960-talet får även svarta rösta i sydstaterna, men det betyder inte att rasismen är avskaffad. Här använder vita gärna ordet ni###r om de svarta. Boken handlar om bestialiska mord med rasistiska förtecken och det blir den svarte sheriffen Titus Crown som måste lösa fallet innan fler dödsoffer krävs. Ett arbete som medför en hög kostnad för honom personligen. Privatlivet blir lidande när han gräver allt djupare i mordfallen.
Cosby är en intressant författare. Jag har tidigare läst Asfaltsland av honom, och även där spelar afroamerikaner huvudrollerna. Det märks att författaren, förutom att vilja berätta en spännande kriminalhistoria även vill lyfta fram under vilka förhållanden många svarta i USA lever.
Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar, men var beredd på att där finns en hel del mycket starka scener.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alla syndare ska blöda
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh