bokrecensioner boktips

En fråga om skuld

Författare: Frances Fyfield
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9780062303943


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Eileen Cartwright, rik och bortskämd änka, är förälskad i sin advokat Michael Bernhard och beslutar leja en detektiv för att mörda Bernhards hustru. Men detektiven åker fast direkt. Eileens inblandning blir svårare att bevisa. Hennes förslagenhet och ekonomiska tillgångar gör henne svårfångad. Psykologisk thriller, med vältecknade personporträtt, om en mordutredning med mörka undertoner.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En fråga om skuld :
2024-03-15 17:34
Betyg
Eileen Cartwright, en rik, bortskämd och ondsint änka, runt de femtio, är ägarinna till en mycket exklusiv second-hand affär. Hon är ful, fet och oälskad men hopplöst förälskad, rent av besatt i sin advokat Michael Bernard. Hon anlitar den ganska så misslyckade privatdetektiven Stanislaus Jaskowski för att först skugga Michaels hustru, den vackra Sylvia och sedan för att döda henne.
"Om jag älskar dig tillräckligt mycket och länge, så kommer du till slut att älska mig tillbaka", resonerar hon.
Hon betalar Stanislaus en stor summa pengar och Stanislaus som har fyra barn att försörja, nappar efter viss tvekan på Eileens erbjudande och kallblodigt mördar Sylvia Bernard. Men Stanislaus är klantig och åker nästintill direkt fast för sitt brott. Men går det att bevisa vem hjärnan bakom mordet är? Det är något som åklagaren Helen West tillsammans med biträdande kriminalkommissarien Geoffrey Bailey undrar över. Eller kommer den kallhamrade Eileen klara sig undan straff? Snart blandas Stanislaus två söner in i intrigen, den tolvåriga, skygga Peter och den psykiskt instabila sjuttonåringen Edward och snart ser sig Helen West hotad till livet.
För det finns ingenting som Eileen Cartwright föraktar så mycket som vackra, intelligenta kvinnor...
Jag har haft några av Frances Fyfields böcker i mina bokhyllor i flera decennier utan att ha läst dem. Nu blir jag sugen på att läsa fler deckare av henne. För det här är en välskriven och trivsam brittisk deckare med två ovanligt sympatiska huvudkaraktärer som det är trevligt att följa: åklagaren Helen och kommissarien Geoffrey. Och överlag är persongalleriet mycket intressant, framförallt när det kommer till den ondsinta häxan Eileen. Författaren lägger också mer fokus på karaktärerna och deras känslor, tankar och minnesfragment än vad många andra deckarförfattare gör.
Frances Fyfield är jurist och det blir lite av juridiskt babbel, men jag tyckte ändå inte att det blev alltför svårläst. Och slutet blev oväntat spännande. Det finns sju böcker av henne som är översatt till svenska.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En fråga om skuld
Liknande böcker:
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer